Haitele de mistreți terorizează agricultorii din Pietrari

 

De mai mulți ani, în zonele rurale, trenează o mare problemă și anume înmulțirea și migrația porcilor mistreți în sate. Dezastrul produs de mistreți a atins cote alarmante și nimeni nu ia nicio măsură, spune primarul din comuna Pietrari, Nicolae Moraru.

Locuitorii din comuna Pietrari au ajuns la disperare din cauza dezastrelor provocate de porcii mistreți.Numărul mare al acestora face ca situația să fie dramatică, iar sătenii cer sprijin la autoritatea locală. De ani buni, aceștia părăsesc pădurile și se hrănesc din culturile agricole ale oamenilor. Culturi întregi sunt distruse sistematic, iar agricultorii sunt disperaţi şi nu ştiu ce să facă pentru a-şi salva recoltele şi aşa afectate de secetă.

”Problema este generală, la nivel de țară și nimeni nu ia nicio măsură. Cu toate că numărul lor a crescut alarmant, nu s-a vânat nimic. Agricultorii din localitate sunt foarte supărați pentru faptul că au investit foarte mulți bani în arat, semanat și nu numai, iar recolte nu au avut deloc.Totul este devastat. Anul trecut ne-au distrus până si terenul de sport. Așa că, micii agricultori din Pietrari , au devenit crescători de porci mistreți. Nu se mai poate așa. Nu mai avem pporumb, cartof, absolut nimic. Mereu am tras un semnal de alarmă și nu se ia nicio măsură. Acestea sunt problemele oamenilor de la sate, a oamenilor harnici care muncesc și vor să aibă în gospodării toate cele necesare, iar guvernanții ar trebui să ia act de problemele reale cu care se confruntă talpa țării ”, spune edilul.

Claudia POPA

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *