Exclusiv: Două companii străine, din Franţa şi Statele Unite, vor investi la Budeşti

O nouă veste bună vine dinspre Parcul Industrial Budeşti, o veste care se traduce prin faptul că două companii cu capital privat, una din Franţa şi alta din Statele Unite ale Americii, vor oferi 600 de noi locuri de muncă.

Francezii nou veniţi sunt în directă legătură cu Faurecia, în timp ce compania americană este o multinaţională care va dezvolta activităţi de producţie în domeniul maselor plastice.

Cele două companii deja au achiziţionat terenurile şi, în cel mai scurt timp, vor începe construcţia efectivă a halelor de producţie şi recrutarea de personal.

Dacă adăugăm faptul că francezii de la Faurecia au anunţat, pentru martie-aprilie, demararea activităţii, cu un număr de 800 de angajaţi pentru început, iar discuţiile cu compania chineză care urmează să investească într-o fabrică de medicamente sunt avansate, putem spune deja că Râmnicu Vâlcea devine un pol economic important la nivel naţional.

Astfel, anul 2016 va aduce, doar în industria privată, peste 3000 de locuri de muncă, un aspect îmbucurător pentru un judeţ care, efectiv, a stagnat economic 26 de ani, fiind captiv strict în zona Oltchim – CET Govora.

Rămâne ca atât autorităţile judeţene, cât şi cele din Budeşti să sprijine dezvoltarea acestui uriaş complex industrial, cel care va asigura aducerea Râmnicului în plutonul primelor 15 municipii ale României.

În aceste circumstanţe, dacă în urmă cu ceva vreme iniţiativa autorităţilor din Budeşti privind un mini-aeroport în zonă putea fi privită circumspect, de această dată, odată cu accelerarea investiţiilor, ideea pare din ce în ce mai plauzibilă.

AP

Loading...

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *