„Erori istorice” în site-ul Jandarmeriei Vâlcene

Eroare sau lipsă de informaţie pentru realizatorul site-ului Jandarmeriei vâlcene. Încercâd să afle istoria jandarmeriei vâlcene orice curios citeşte următorul paragraf: „După război Legiunea de Jandarmi Valcea, concomitent cu desfăurarea celorlalte activităţi poliţieneti a trecut la depistarea si confiscarea armamentului clandestin din mediul rural rămas din timpul războiului sau provenit din înarmări subversive. De asemenea a asigurat ordinea si linitea pe timpul reformei agrare, la acţiunea de colectare a cerealelor pentru hrana populaţiei din regiunile lovite de seceta din judeţ, combaterea speculei si depistarea transportului de bunuri cu scop de specula pe cale ferata, constituirea de baraje pentru împiedicarea deplasării populaţiei din regiunile bântuite de seceta, asigurarea alegerilor din 1946. Jandarmeria Valcea prin sectoarele si posturile din subordine au desfăurat o ampla activitate informativa pentru a cunoaşte la timp actele si manifestaţiile ce puneau in pericol ordinea si liniştea publica in mediul rural. S-a acţionat pentru depistarea si lichidarea unor organizaţii subversive teroriste ca banda Ivan Ilie –Valcea.

pentru detalii: http://www.jandarmeriavalcea.ro/Istoric.html

Înfiorător citat, reforma agrară este colectivizarea forţată, când mii de ţărani au fost constrânşi şi torturaţi pentru a întra Gospădăriile Agricole de Producţie (strâmoşii CAP), alegerile din 1946 sunt cele mai fraudate alegeri care au schimbat pentru 50 de ani istoria românească. Sau să consideri demn de a menţiona că ai blocat populaţia din zonele lovite de secetă să le părăsească…Iar să te luazi cu prinderea bandei de luptători anticomunişti din Munţii Vâlcii, este de departe o greşeală capitală. „Gruparea subeversivă teroristă”, este de fapt o formaţiune de partizani care nu a acceptat comunismul.

Poate că Jandarmeria Vâlceană, o instituţie onorabilă de altfel, va scoate din istoric asemenea acte care, sincer, nu sunt deloc onorabile. Mulţumim anticipat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *