Două viaducte de pe Valea Oltului urmează să intre în reabilitare

Două lucrări de infrastructură rutieră urmează a fi executate pe Valea Oltului, la viaductele Cârligu Mic şi Râul Vadului, licitaţia urmând a avea loc în cursul acestei săptămâni, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul secţiei Vâlcea a Drumri Naţionale, Eugen Mănescu.

‘Este vorba de două lucrări de amploare care vizează consolidarea a două viaducte pe Valea Oltului – Cârligu Mic şi Râul Vadului. Valoarea investiţiei aprobată în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, este de 10.130 mii lei, finanţarea realizându-se din împrumut contractat de la Banca Europeană de Investiţii. De data aceasta, este vorba de mai mulţi constructori, consolidarea vizând aşa cum am spus, nu doar pasajul Râul Vadului, ci şi Cârligul Mic, dar de către societăţi diferite pentru ca investiţiile să demareze în acelaşi timp. Specialiştii estimează că, cel mai probabil, lucrările vor demara în primăvara anului 2014’, a declarat Mănescu.

Lucrările respective au fost începute şi în anul 2010, în executarea unui singur contractor, dar proasta organizare l-a determinat pe prefectul din acea perioadă să ceară rezilierea contractului.

Cele două viaducte se află pe DN7 (Valea Oltului), iar lucrările odată începute vor îngreuna traficul pe culoarul IV european, iar reprezentanţii Drumuri Naţionale solicită ‘înţelegere din partea conducătorilor auto’ care vor tranzita acest drum.

‘Cârligul Mic’ este unul dintre cele mai lungi viaducte din România, cu o lungime de aproximativ 600 de m, deasupra lacului de acumulare Turnu, în defileul Cozia. AGERPRES

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *