Doar 2 şcoli şi o grădiniţă din 408, în judeţul Vâlcea, nu au autorizaţii de funcţionare, spune Prefectura

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vâlcea, doar 3 unităţi de învăţâmânt nu au autorizaţii de funcţionare şi, în care se desfăşoară activitatea.

Școala a început pe 9 septembrie în toate unitățile școlare din județul Vâlcea.
Analiza situației din școli a constituit unul din subiectele întâlnirii operative de ieri 11.09.2019, a Grupului de Siguranță Publică, constituit la nivelul Instituției Prefectului Vâlcea.

A fost analizată atât situația din cele 27 de școli, care figurau cu diferite probleme (toalete,apă ș.a), situația aprovizionării școlilor cu combustibil pentru iarnă precum și a siguranța în unitățile de învățământ și incinta acestora.


Revenind la cele 27 de școli cu probleme,pe baza ultimelor date furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea rezultă că 24 de școli sunt în reabilitare, proceduri de licitație, proiectare ori achiziționare de module, la solicitare.

Rămân la acest moment cu probleme 2 școli în Oteșani și Racovița și o grădiniță în Roșiile.
Spre a exista un termen de comparație, în anul 2016, potrivit acelorași date furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, un număr de 21 de primării, au avut probleme înainte și după începerea anului școlar (lipsă apă curentă,grupuri sanitare în interiorul clădirii ș.a) în 46 de școli și grădinițe.

De precizat că prin PNDL2, 64 de şcoli generale au fost finanţate pentru reabilitare, în tot atâtea localităţi.

AP

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *