Dezvoltarea Satului Turistic Crângu din comuna Scundu

Localitatea vâlceană Scundu are toate şansele să-şi valorifice potenţialul agroturistic şi monahal, primăria fiind decisă pentru a investi, în următorii ani, în infrastructură şi dezvoltarea unui adevărat complex de vacanţă în satul Crângu.

Veche aşezare românească, Scundu a fost, secole de-a rândul, atunci când vremurile erau tulburi în lunca Oltului, a doua casă pentru cei din Ioneşti sau Prundeni, fiind discret plasată dincolo de codrii de stejar de pe dealurile din jumătatea de sud a Vâlcii.

Mai mult, Scundu era şi calea de legătură dintre lunca Oltului şi Valea Pescenei, având, aşa cum am mai spus, rost de trecătoare colinară.

cranguŞi aşa şi este, Scundu se întinde ca o ghirlandă de case pe coama dealului, având jos, ca un hrisov al timpului, pârâul cu acelaşi nume, cel care delimitează culmile unde creşte rozaliul (ultima specie de viţă nobilă) de pădurile aurii ale gorunului sfânt.

Aici, într-o oază de frumos, se află satul Crângu, cea mai întinsă poiană, ascunsă de pădure. Zeci de hectare de iarbă care rămâne verde până târziu în noiembrie, ferită de vânturi şi îngheţ, o mare de smarald, oferă drumeţului… viitorul comunei Scundu.

„Aici va fi cel mai mare sat de vacanţă din partea noastră de Vâlcea. De la intrarea în poiană şi până dincolo, aştept pe oricine doreşte fie să se retragă într-o casă de odihnă, fie să construiască o pensiune, fie să dezvolte chiar afaceri eco, ferme, orice care poate atrage turistul aici. De la mănăstire şi până la liziera pădurilor, este un spaţiu generos care poate aşeza Scundu pe harta agroturistica a României”, spune Dumitru Blejan.

În paralel, Primăria Scundu are proiecte depuse pentru infrastructură şi aşteaptă ca RAJDP să amenajeze drumul care tranzitează comuna spre Pesceana.

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *