Dediu: Cred într-un stat al investiţiilor, nu într-un stat social

Primarul comunei vâlcene Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, susține că statul trebuie să limiteze pachetul social şi ajutoarele la un nivel minim şi să investească de zece ori mai mult în infrastructură.

„Banii care se alocă, pe criterii de multe ori foarte largi, unei categorii sociale care a uitat să muncească, se duc într-o gaură neagră, fără a returna nimic. De multe ori se ajunge la venituri de peste 1000 de lei în cazul unor familii unde adulţii sunt apţi de muncă, bani pe care, efectiv, statul îi aruncă pe apa sâmbetei. Din punctul meu de vedere, orice investiţie într-un kilometru de drum dă o scânteie motorului economic. Finanţarea unui drum comunal, judeţean, naţional sau autostradă aduce, în viitor, un întreg lanţ industrial sau îl pune în funcţiune. De la industriile conexe care contribuie la construcţia drumului la dezvoltarea ulterioară. Un drum nou înseamnă locuinţe noi, infuzie de populaţie, o gospodărie nouă înseamnă un mic complex economic, de la ridicarea unei case până la dotarea ei. Pe lângă asfalt, dacă vorbim de aducerea utilităţilor, stimulăm un investitor care să vină să investească aici. România trebuie să devină un stat al investiţiilor, şi nu un stat social. Un stat social îţi asigură voturi, dar el rămâne sărac şi manipulabil”, spune Dediu.

Acesta spune că are tot interesul ca Păuşeşti Măglaşi să aibă parte de dezvoltarea infrastructurii pentru a spori nivelul de trai şi confortul locuitorilor.

„Avem atuul turistic, deci trebuie să valorificăm dispunerea noastră în bazinul balnear al judeţului, dar şi pe culoarul monahal. Sunt convins că Drumul Mănăstirilor Olteniei de De Sub Munte şi Drumul Staţiunilor Vâlcene, două coridoare care traversează Păuşeşti Măglaşiul, vor da un impuls economic localităţii. De aceea, noi trebuie să fim în permanentă dinamică la nivel de infrastructură şi să susţinem orice proiect imobiliar sau turistic care generează plus valoare. Eu aşa văd lucrurile, mai mult accent pe investiţii decât pe ajutoare. Nu poţi spune că avem la nivel de judeţ 1.500 de locuri de muncă vacante, dar avem 850 de şomeri care nu mai sunt indemnizaţi. Sună a anomalie. Sau, şi mai grav, sună a deresponsabilizare a omului care nu mai este obişnuit cu munca. Şi grav este că un asistat social pierde din vedere faptul că îi obturează propriului copil accesul la o educaţie mai bună şi astfel îl trage după el”, spune Dediu.

Edilul din Păuşeşti Măglaşi spune că va accesa şi va depune proiectele, anul următor, pe axa investiţiilor în infrastructură, în turism, dar şi în urbanism.

„Vom continua ce am început cu centrul civic, suntem o localitate aflată în cadrul unei conurbaţii şi, de aceea, suntem obligaţi să devenim cât mai atrăgători pentru cei care ne tranzitează pe linie turistică”,  a mai spus edilul din Păuşeşti Măglaşi.

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *