Congresul PNL pe 17 iunie; Buican membru al Comisiei de modificare a Statutului

Convenția Națională a Partidului Național Liberal a fost convocată pentru data de 17 iunie, la București, a decis sâmbătă Consiliul Național de Coordonare al PNL.

La acest eveniment, în care va fi votată conducerea PNL, ar urma să participe 5.000 de oameni.

Tot sâmbătă, CNC al PNL a aprobat componența Comisiei pentru organizarea alegerilor interne.

Comisia este formată din Daniela Cîmpean, Florin Alexe, Ioan Bălan, Claudia Benchescu, Lucian Bode, Cristian Chirteș, Cristian Olteanu, Cezar Preda.

De asemenea, a fost votată componența Comisiei de modificare a Statutului PNL: Cătălin Boboc, Daniel Buda, Cristian Buican, Costică Canacheu, Victor Paul Dobre, Răzvan Prișcă, Mircea Toader, Cristina Trăilă, Mihai Voicu.

AGERPRES

Până acum, candidaţii înscrişi în cursă ar putea fi Ludovic Orban, Dan Motreanu, Cătălin Predoiu.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat sâmbătă că propunerea de relaxare a criteriilor de integritate din Statutul partidului a fost respinsă de Biroul Politic Național.

„Această propunere de relaxare a criteriilor de integritate a fost respinsă în unanimitate în Comisia pentru statut și, de asemenea, a fost respinsă în Biroul Permanent Național, ceea ce înseamnă că nu se va lua în discuție în Consiliul Național de Coordonare. PNL respectă cu fermitate și cu consecvență un angajament luat în fața celor care își doresc parteneriatul nostru de a pune mai presus de un interes politic personal integritatea în funcția publică, implicarea și dorința de a participa la decizii corecte în interesul cetățeanului. (…) S-a luat această propunere (decizie — n.r.) tocmai pentru că în mod unanim PNL și-a asumat să respecte criteriile de integritate. În ultima perioadă, am asistat la niște mișcări de stradă de o amploare asemănătoare cu Revoluția din 1989. Societatea a cerut integritate, decență și egalitate în fața legii. PNL trebuie să fie primul care ascultă mesajul străzii și care ține cont de solicitările oamenilor de a îmbunătăți calitatea deciziei politice, iar integritatea este un pilon fundamental”, a declarat Raluca Turcan, la Parlament.

Ea a arătat că propunerea de relaxare a criteriilor de integritate a venit din partea unor membri ai partidului care nu fac parte din BPN.

Turcan a precizat că modificările la Statutul PNL au fost adoptate cu unanimitate de voturi și că urmează să fie discutate și în Consiliul Național de Coordonare, care se reunește sâmbătă după-amiază la Parlament.

„În felul acesta PNL va intra în linie dreaptă pentru organizarea alegerilor interne”, a subliniat Turcan.

BPN al PNL a respins propunerea de modificare a statutului în sensul că „în cazul membrilor care ocupă funcții de conducere în interiorul partidului, suspendarea din funcție se aplică de drept în cazul dispunerii măsurilor de arestare preventivă sau de arest la domiciliu, precum și în cazul condamnării definitive”.

De asemenea, a fost respinsă și modificarea care viza retragerea sprijinului politic pentru reprezentanții formațiunii care dețin funcții numite în administrația publică locală și centrală împotriva cărora s-a pronunțat o hotărâre definitivă de condamnare, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *