Combinat de porci – investiție privată de amploare în comuna Roșiile

Dezvoltarea vizibilă a comunei Roșiile, în ceea ce privește infrastructura de bază,  a atras după sine și investitori. Astfel că, din discuțiile purtate cu primarul Doru Constantin Diaconu am aflat că, personal, se află în discuții avansate cu niște investitori care doresc stabilirea unei afaceri pe teritoriul localității. Pe lângă culturile de cătină care s-au extins, în comuna Roșiile se va construi un și combinat de porci. Investitorul va avea nevoie de personal, iar acest lucru este foarte bun pentru oamenii din comună care vor un serviciu în ”curtea casei”.

Această oportunitate este deosebită și binevenită, deoarece va crea locuri de muncă, dar și fonduri la bugetul local, iar Primăria și Consiliul Local sprijină prin măsuri fiscale orice investiție care crează locuri de muncă în comuna Roșiile.

În această perioadă, autoritățile locale lucrează la modernizarea comunei. Astfel că, trei studii de fezabilitate sunt în lucru, respectiv: reabilitarea , extinderea și modernizarea căminului cultural din centrul localității, al doilea proiect este pentru construirea unei săli de sport, cu o capacitate de 150 de locuri, în incinta școlii gimnaziale, iar cel de-al treilea privește modernizarea a 5,5 kilometri de drumuri. Autoritățile locale au deja acceptul Companiei Naționale de Investiții, pentru toate aceste trei proiecte, urmând a fi depuse în cel mai scurt timp.

Claudia POPA

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *