Cioacă adus la Curtea de Apel Piteşti

Cristian Cioacă, fostul poliţist condamnat de instanţa de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a fost adus luni de la Penitenciarul Colibaşi la Curtea de Apel Piteşti, pentru un nou termen în dosarul de omor.
Cioacă a fost aşteptat la Curtea de Apel de câteva persoane, care i-au adresat încurajări în momentul în care a fost coborât din duba care l-a adus de la penitenciar.
Instanţa de apel a programat pentru acest termen audierea unor martori din dosar, care nu s-au prezentat la termenele anterioare.
Judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti au audiat deja, la termenele anterioare, mai mulţi martori solicitaţi de instanţă sau de părţile din dosar. Au fost, de asemenea, vizionate mai multe probe materiale, printre care şi înregistrări video din noaptea dispariţiei Elodiei Ghinescu, imagini în care apare Cristian Cioacă.
Curtea de Apel Piteşti a admis, totodată, o parte dintre probele solicitate de apărarea inculpatului.
„Admite în parte proba cu expertiza medico-legală solicitată de apărătorul inculpatului (…) şi dispune efectuarea unei expertize medico legale – examen ADN – de către Institutul Naţional de Medicină Legală, cu obiectivele indicate în considerente. Dispune completarea Raportului de Constatare Tehnico-Ştiinţifică (…) întocmit de Institutul de Criminalistică al IGPR, în sensul de a se preciza de către specialişti care (…) din plicuri conţinea acele fire de păr ridicate de pe peria de păr din baia apartamentului, respectiv smocul de păr ridicat de pe podeaua dormitorului”, se arată în soluţia pronunţată de instanţă pe 31 octombrie.
Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.
Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de către toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.
Inculpatul a fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Tribunalul Argeş a respins cererile părţilor civile Emilia şi Robert Ghinescu de schimbare a încadrării juridice în omor deosebit de grav, precum şi cererea inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive.
Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie.
Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *