Chipul lui Mircea cel Bătrân va fi sculptat în versantul de calcar al unui deal din Râmnicu Vâlcea

Chipul voievodului Mircea cel Bătrân urmează să fie sculptat în calcarul Dealului Malul Alb, pe modelul lui Decebal din zona Cazanelor Dunării, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu.
„A fost sugestia mai multor sculptori din Râmnic. La început, am fost ezitant, dar apoi am studiat ideea şi nu mai pare atât de extravagantă. Până la urmă, acel versant înalt de aproape 80 de metri, care mărgineşte zona de est a Râmnicului, poate fi o zonă cu adevărat culturală. Astfel, am lansat azi o invitaţie pentru cei care cu adevărat se încumetă la această lucrare monumentală să realizăm de fapt simbolul Vâlcii. Finalitatea va fi cu adevărat de excepţie, versantul este chiar deasupra râului Olt şi nu putea fi aleasă o altă figură emblematică pentru municipiu decât întemeietorul acestui oraş, Mircea cel Bătrân”, a precizat Frâncu.
Dealul Malul Alb este un deal calcaros şi mărgineşte oraşul în partea de est, fiind chiar malul stâng al râului Olt.
Zona aleasă de primărie pentru a se realiza chipul voievodului Mircea cel Bătrân este un versant drept, înalt de aproximativ 80 de metri şi lat de 200 de metri. AGERPRES

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *