Cea mai bogată comună din Vâlcea pe anul 2018 a fost Vaideeni

Potrivit unui raport al Ministerului Finanţelor, care a prezintă situaţia veniturilor în mediul rural, în judeţul Vâlcea, comuna cea mai bogată este Vaideeniul, cu un total de 13,03 milioane lei.

Însă Vaideeniul se află abia în ultima parte a clasamentului naţional, unde pe primul loc se află comuna ilfoveană Chiajna, cu un venit total de 68,10 milioane lei. Locul 2 revine localităţii Floreşti din Cluj care a adunat în 2018 venituri de 46,87 lei. Iar pe locul 3, regăsim tot o comună ilfoveană şi anume Dragomireşti cu un venit de 35,89 milioane lei.

Locul 4 este ocupat de Dumbrăviţa din Timiş cu un venit de 35, 43 milioane lei iar pe cinci se află Mogoşoaia cu 34, 73 milioane lei.

În timp ce la capitolul „cele mai sărace comune bogate din România” regăsim Valea Ciorii din Ialomiţa cu 9, 6 milioane lei şi Bozovici din Caraş Severin cu 9,07 milioane lei.

De remarcat faptul că majoritatea comunelor bogate din acest clasament se află în arii periurbane, printre excepţii fiind inclusiv comuna noastră Vaideeni.

Comuna Vaideeni a fost cea mai bogată şi înainte de 1989, domeniul zootehnic fiind vectorul economiei localităţii. La care se adaugă însă ce ceva vreme, domeniul turistic, aflat în stadiu incipient.

Liviu POPESCU

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *