Carmen Lixandru (Suteşti): „Fără gaze nu avem industrie, fără industrie nu vin gazele, trebuie ieşit din această buclă”

„Trebuie ieşit din acest cerc vicios. Fără gaze naturale nu există agenţi economici industriali. Fără agenţi economici industriali, societăţile de gaze naturale nu se înghesuie să investească. Ne învârtim în cerc. De aceea, statul este cel care va veni în sprijinul localităţilor pentru a investi în gaze naturale”, spune argumentat, primăriţa din Suteşti, Carmen Lixandru.

Un punct de vedere, din păcate real. Aşa este nu ai consumatori mari nu vin gazele. Nu sunt gaze nu vin consumatori mari. Trebuie spartă această buclă.

Guvernul a anunţat că această mare investiţie de a racorda la gaze naturale o ţară va sări în ajutor prin Fondul Naţional de Investiţie. Indiferent cum va fi programul, este clar, fără intervenţia statului, societăţile private de gaze naturale nu se vor înghesui să investească în localităţi unde marea masă a consumatorilor sunt cei casnici. Ar însemna o investiţie recuperabilă în peste 10 ani.

Suteştiul este doar una din marile localităţi situată într-un areal suburban care ar putea recepta investiţiile din zona de sud. Dea ceea, Carmen Lixandru se zbate pentru proiectele de modernizare a localităţii.

„Este foarte important pentru comunitate să avem canalizare şi gaze naturale. Vreau să demarăm acest proiect, să găsim finanţare pentru a putea introduce, în continuare, reţeaua pe drumul naţional, dar şi în satele componente.  Priorităţile mele sunt infrastructura comunei şi suntem în discuţii avansate cu proiectul pentru introducerea gazelor naturale”, mai adaugă Lixandru

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *