Cântăreţul Lou Reed a murit la 71 de ani

 Legendarul cântăreţ Lou Reed, lider al Velvet Underground în anii 1960 şi 1970, a murit duminică, în apropiere de New York, la vârsta de 71 de ani, a relatat mass-media.

Decesul interpretului „Walk on the Wild Side” şi „Perfect Day” a fost anunţat iniţial pe site-ul revistei specializate Rolling Stones, înainte de a fi confirmat de agentul său cotidianului britanic The Guardian şi The New York Times. Cauza decesului nu a fost precizată.

AFP nu a putut contacta imediat agentul său şi nici casa de discuri.

Cu câteva ore înainte de anunţarea morţii, conturile sale oficiale de Twitter şi Facebook au publicat un ultimul mesaj intitulat „Uşa”: o fotografie a unui afiş lipit pe intrarea unei clădiri.

În primăvară, el a fost supus în Statele Unite unui transplant de ficat când „era pe moarte”, potrivit cuvintelor soţiei sale Laurie Anderson. „Nu cred că se va recupera complet, dar îşi va relua activităţile în câteva luni”, a declarat artista experimentală într-un interviu acordat ziarului britanic The Times la sfârşitul lunii mai.

Lou Reed a trebuit să anuleze o serie de concerte în aprilie, incluzând două nopţi la festivalul Coachella din California.

Lou Reed a discutat pe larg despre problemele sale cu drogurile şi alcoolul în trecut: „Am încercat să scap de droguri şi de băut”, a scris el în 1992 . „Dar nu a mers”, a recunoscut el.

Născut la New York în 1942, el era căsătorit cu Laurie Anderson din 2008. Cuplul locuia la New York.AGERPRES

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *