8 ţări vor participa la Campionatul Internaţional de Supravieţuire în condiţii extreme, la Vaideeni pe 11 iulie

O nouă ediţie a concursului de suoravieţuire în condiţii extreme va avea loc în această lună, în comuna Vaideeni.

Comuna Vaideeni este aşezată la poalele munţilor Căpăţânii, atestată din anul 1504, în care locuiesc mulţi ciobani înfrăţiti cu muntele şi natura, obligaţi de multe ori să supravieţuiască în condiţii ostile, în condiţiile în care aveau cu ei doar bâta, hainele de pe ei, un fluier, un cuţit şi o traistă şi totuşi au învăţat să se lupte cu viaţa grea, cu viscolul, cu furia naturii şi cu animalele salbatice deloc prietenoase.

Zona are locuri pitoreşti de mare atracţie cu multe obiective turistice naturale, unice in România, se afla la 50 km de Rm Valcea şi la 70 km de Tg Jiu. Teritoriul muntos al comunei este străbătut de râuri navalnice care coboară pe alocuri în cascadă, iar între ele se găsesc pajişti montane pline de flori, păduri întinse de fag şi răşinoase, goluri alpine, grote şi peşteri numeroase. Farmecul naturii in această zonă, ne oferă obiective turistice naturale, unice în Romania (Piatra cu Icoana, Cascadele Balotei, Piatra Crucii, Refugiul turistic Casaria, Vârful Nedeii, Pietrele Străoetilor, Cascada Miresii, Relief de tip Bad lands pe plaiul Frăsinet, Piatra Tarnovului, Eroziuni si stalactite în formare, flora si fauna numeroasă, Cheile Cernei, Stâncile Tribunalul Haiducilor etc.)

Prin această competitie, C.S. Close Combat România își propune să aducă în casele românilor informații interesante despre România secolului trecut și cum a supravietuit românul de rand, până astăzi.

1. Partener official al Campionatului International de Supravietuire, aflat la cea de-a V-a editie este Primăria VAIDEENI;
2. Datorita locului si a celor relatate mai sus, acest eveniment va deveni traditie pe raza acestei comune;
3. Tricourile de intrare în concurs sunt asigurate de către organizator;
4. Nu se percepe taxa de inscriere;
5. Aceasta competiţie dă ocazia părintilor sau bunicilor să participle alături de copiii şi nepoţii lor, iar echipele pot fi mixte sau de acelasi gen. Copiii sub 14 ani pot intra în concurs doar însoţiţi de un părinte, tutore legal sau adult;

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *