Călimăneşti, oraşul cu cele mai multe străzi care nu aparţin domeniului public

Primăria din Călimăneşti se confruntă cu o problemă de urbanism destul de ‘încâlcită’, susţine primarul oraşului, Florinel Constantinescu, centrul staţiunii având o serie de străzi laterale înguste, care nu aparţin domeniului public.

‘Este extrem de încâlcită situaţia, pentru că oraşul Călimăneşti are o particularitate pe care nu am mai întâlnit-o în altă parte. Avem cele mai multe străduţe laterale, de fapt la fiecare casă din centru, avem o stradă în jos spre râul Olt, dar care nu aparţin nici domeniului public şi nici celui privat, fiind nişte bunuri în comun pe care le folosesc riveranii. Istoria acestora datează de la începuturile staţiunii(…) Fiind foarte multe loturi de teren în spatele caselor de la strada principală, unde s-au ridicat proprietăţi, era nevoie de căi de acces către acestea şi atunci s-a făcut un fel de sistematizare la comun, fiecare cedând o din parte din teren pentru a se crea drumuri de acces. Aşa au apărut aceste zeci de străduţe care merg din strada principală spre Olt, înguste ca într-un orăşel medieval’, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul Constantinescu.

Acest aspect, deşi este pitoresc după cum declară edilul, are mari impedimente pentru că primăria nu poate extinde utilităţi sau nu nu poate interveni asupra acestor străzi, deoarece ‘nu au niciun statut’.

‘De multe ori este foarte greu ca maşinile ambulanţei, ale pompierilor sau altele să intervină în zonă’, a mai spus edilul din Călimăneşti.

Municipalitatea speră că proprietarii din zonă vor găsi soluţii pentru ca aceste străduţe laterale, unele chiar închise cu porţi, să obţină un statut pentru a se putea realiza investiţii de urbanism.

Fenomenul străduţelor laterale se repetă şi în staţiunea vecină, Căciulata şi are la bază aceeaşi ‘sistematizare la comun’ a proprietarilor. AGERPRES

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *