Câineniul a fost ocupat de turiştii străini montaniarzi în această vară

Munţii Vâlcii, tot şirul Carpaţilor din nord până la Călimăneşti, care străjuie Valea Oltului au început de câţiva ani să fie în atenţia turiştilor străini.

Aceştia sunt montaniarzii, care vin regulat la Câineni. Fie cu rulote, fie cu maşini personale şi apoi aleg traseele pe jos. Nemţi, austrieci, maghiari, polonezi sunt turiştii care au descoperit Vâlcea, de multe ori înaintea vâlcenilor. Vin în fiecare vară la Câineni, se opresc în centrul comunei, studiază traseele montane şi apoi se duc spre munţii noştri.

„Aceştia vor locuri mai izolate, pentru a uita de aglomeraţia din marile oraşe apusene. De regulă se cazează o noapte aici apoi pleacă pe munte.  Iubesc această parte de ţară, o consideră foarte pitorescă. aceştia spun că vor ceva diferit faţă de locul de acasă iar pentru ei Ţara Loviştei este deja o destinaţie montană. Da, se poate spune că străinii cunosc mai bine decât românii Ţara Loviştei. Avem deja cereri pentru construcţia de pensiuni. Ne pregătim  pentru a deveni detsinaţie turistică”, spune primarul din Câineni, Ion Nicolae

Intimitate, liniște, sălbăticie, natural, poteci care duc pe creste, păduri virgine cam astea sunt criteriile pe care le caută străinii care vin în fiecare vară la Câineni.

„Peisajul e important, ne cer informaţii despre refugii, stâne, despre istoria locului. Sunt fascinaţi când află că aici a fost linia frontului în Primul Război, aspecte prea puţin cunoscute”, afirmă Nicolae.

Nu doar turiştii străini au fost cei care au ocupat Câineniul, toate structurile de cazare, toate zonele de campare au fost oucpate. Rulote, corturi, motociclete, ATV-uri, vara anului 2019 a însemnat un Câineni pentru toată lumea, de aici, din Valea Oltului, până sus la Şaua Apa Cumpănită.

Liviu POPESCU

Loading...

2 comments

  • Simona

    E frumos chiar superb și ma bucur ca exista implicarea primăriei în turism sau macer intenție verbală. Ce ne facem însă cu tonele de gunoaie care poluează râurile și văile pe care acești turiști le cauta și le admiră? Nu de alta dar nu putem ascunde sub preș mizeria pe care proprii locuitori ai Caineni ului o deversează pe unde ii taie capul… Valea Mare este sugrumata de deșeuri, cursul râului s-a schimbat iar mirosul îngrozitor acoperă cu duhoarea lui parfumul ierbii recent costite. Păcat ca vin turiștii și le dam cu gunoaie în nas. Avem nevoie de pensiuni, asa este, dar înainte de toate avem nevoie sa păstrăm natura cât mai curata, lucru care de ani de zile la Caineni nu se întâmplă. Și dacă cineva are interes în a verifica afirmațiile făcute, îl invit la Caineni. Se vede totul de la o poștă…. 😥😥😥

  • leonora

    Păi puneti mâna și faceți curat , doar nu așteptați să vă facă primăria ! Luați atitudine față de cei care aruncă gunoaiele aiurea și nu va mai ponegriti atât satul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *