Bianca Andreescu doreste să investească într-un teren de tenis in Vaideeni

Primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluță a declarat că sportivă canadiana de origine română, ar intentiona sa investească într-un teren de tenis in Vaideeni pentru a stimula copii sa practice acest sport.

„Am fost contactat de bunicul Biancăi. Acesta a venit la primărie și ne-a transmis dorința nepoatei. Aceea de investi într-un teren de tenis prin care copiii sa fie stimulați in a practica acest sport. Noi ca primărie trebuie sa sa identificam un teren. Și aici fara probleme, ar fi culmea sa nu fim receptivi. Răspunsul nostru e afirmativ”, spune edilul din Vaideeni.

Bianca Andreescu este vâlceanca, părinții sportivei fiind din comuna Vaideeni.

Marele succes le-a bifat sub steagul Canadei, acolo unde s-a născut sportiva, însă primele antrenamente le-a făcut la Piteşti, pe când stătea la bunici. Talentată şi muncitoare de mică, Bianca Andreescu a urcat fulminant, ajungând între primele 10 jucătoare din lume după ce era pe locul 178 în clasamentul WTA la sfârşitul lui 2018

Bianca Andreescu: „Pentru toţi din Canada, vă mulţumesc pentru sprijin şi pentru prietenii mei români, vreau să le spun mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc.”

În urmă cu mai bine de un deceniu Bianca Andreescu făcea primii paşi pe zgură. Nu în Canada, acolo unde s-a născut, ci în România.

Gabriel Hristache, primul antrenor al Biancăi Andreescu: „Bianca era un copil absolut normal, doar ca atunci când începea lecţia de tenis, se transformă, devenea foarte serioasă şi foarte matură.”

Bunica Biancăi: „Aici, în grădină, în spatele garajului – toată ziua era cu mingea – nu stătea în casă. Bine, venişi 3-4 zile şi ea ”bunica nu pot, trebuie să dau cu mingea”.”

Părinţii Biancăi au emigrat în Canada în urmă cu 23 de ani pentru un trai mai bun, dar mama ei a mai făcut o încercare de a reveni în România. Pe când avea 7 ani, Bianca a început şi şcoala şi tenisul la un club din Piteşti sub îndrumarea lui Gabriel Hristache.

Gabriel Hristache, primul antrenor al Biancăi Andreescu: „Taică-su a vrut să ştie clar, să ştie unde o canalizează cu şcoala sau cu tenisul şi a venit şi m-a întrebat, ”domn profesor, ce credeți despre Bianca?”.”

Meciul cu Angelique Kerber  din finala de la Indian Wells  i-a ţinut în faţa televizoarelor şi pe sătenii din Vaideeni, judeţul Vâlcea, locul de naştere al părinţilor ei. Timp de două ore şi 18 minute toată lumea s-a uitat la tenis.

Ana Sîiulescu, bunica Biancăi: „Am şi plâns de emoţii – a şi castigat – da, m-am bucurat. Stai pe pat şi te uiţi, dar prin tot corpul mă făcea aşa, am şi plâns, când a luat s-a aruncat şi a pupat şi pământul de două ori.”

Vecină: „Ne mândrim cu ea şi chiar dacă reprezintă Canada e tot româncă, e din Vaideeni de aici. Ne mândrim cu ea, cu lacrimi o privim, e o bucurie mare”.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *