Băile Olăneşti se pregăteşte pentru valul de turişti de vară, cu trasee montane spre peşteri, mănăstiri şi platouri alpine

Nu mai e niciun secret faptul că staţiunea izvoarelor de aur este deja în listele destinaţiilor de vacanţă ale turiştilor străini şi români. Aici anul numărul celor care sosesc creşte procentual cu 10%, Băile Olăneşti fiind povestea frumoasă a unui loc iubit de Dumnezeu, în Oltenia de sub Parâng.

„Ştim din anii anteriori câ în lunile de vară numărul turiştilor este unul impresionant şi atunci noi trebuie să ieşim în întâmpinarea acestor cu noi oferte pentru petrecerea sejururilor. Pentru că avem destule de oferit. În această perioadă am început în parteneriat cu Salvamontul un amplu proiect de marcare şi reabilitare a zonei montane, mă refer la trasee spre mănăstiri, spre piscuri, spre zonele cu peşteri. Avem multe peşteri în canionul Cheii şi sunt oameni care vor să le vadă. Pe acest drum avem cele 2 mănăstiri, Pahomie şi Iezer. Lucrăm şi la trasee spre schitul Bradu şi Mănăstirea Comanca. La fel, se lucrează pe Mânzu. Vrem ca toţi care vin aici, fie că iubesc muntele, drumeţiile, pelerinajul să aibă cu ce să îşi umple timpul într-un mod plăcut”, spune primarul Sorin Vasilache.

Acesta spune că în foarte scurt timp va începe reabilitarea completă a parcului central din staţiune. O reabilitare care va include reamenajarea aleilor, a iazului, o fântână arteziană, panouri electronice cu informaţii turistice, foişorul, iluminatul, mobilierul urban, arbuştii şi punerea în valoare a Micii Sirene, sculptură din 1925.

Staţiunea balneară Băile Olăneşti deţine 30 de izvoare medicale şi se află la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, la poalele Munţilor Căpăţânii din Masivul Parâng, pe valea râului Olăneşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *