Băbeniul urcă o poziţie în topul economic al oraşelor vâlcene, asigurând al 4-lea PIB, după Călimăneşti

Oraşul Băbeni a făcut un salt uriaş în anul 2019, ajungând al 4 -lea din punct de vedere economic, astfel dacă în 2018, încheia exerciţiul bugetar, cu 3.200 mii lei, în acest an, contribuţia agenţilor economci a depăşit 4.500 mii lei.

Aşadar, fosta comună de până în 2003 este, imediat după Călimăneşti, un oraş economic industrializat, cu mai multe zone unde cei 200 de agenţi economici au dezvotat afaceri în industria lemnului, în confecţii metalice, în comerţ, în construcţii.

Şomajul nu există iar dispunerea sa pe ruta comercială nord sud, Râmnicu Vâlcea – Slatina, cât şi est vest, asigurând prin Tomşani legătura cu Horezu, au fost parametrii suficienţi pentru a mări numărul locurilor de muncă.

„Lucrurile ar sta şi mai bine dacă am avea resursa umană. Vreau să spun că la Băbeni se face naveta din toate comunele din jur, mă refer la Şirineasa, Popeşti, Oteşani, Ioneşti, Olanu, Frânceşti şi tot degeaba. Nu se acoperă forţa de muncă. Vin agenţi economici şi insistă să-i ajut la recrutare forţă de muncă. S-au mărit şi salariile dar nu cred că e departe momentul în care vom vedea cetăţeni străini la muncă în Băbeni”, spune primarul Ştefan Bogdan.

În ceea ce priveşte adminsitraţia locală, edilul spune că se continuă modernizarea şi urbanizarea oraşului, însemnând extindere gaze, tratuare, amenajare rigole, spţii verzi, sistematizarea unor străzi, investiţii care să aducă un confort locuitorilor acestui oraş.

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *