Băbeniul confirmă faptul că este al 3-lea pol economic al judeţului Vâlcea

Băbeni, cândva comuna ciobanilor ungureni, ajunsă oraş la începutul anilor 2000, se poate azi lăuda cu un şomaj de sub 1%, angajatorii fiind nevoiţi să recruteze forţă de muncă din cel puţin 3 comune limitrofe. O industrie bazată pe servicii dar şi mici făbricuţe au construit acest motor economic al Vâlcii, ajutat fiind şi de poziţionarea pe unul din cele mai tranzitate drumuri naţionale din judeţ, DN 64, arteră care leagă Râmnicu Vâlcea de Slatina, Caracal şi implicit spre Craiova.

Băbeniul este deja al treilea pol economic al Vâlcii, cu o populaţie care a ajuns la 10.000 de locuitori şi care treptat tinde spre o coagulare a bazinului Bistriţei, fiind totodată şi nod rutier spre zona Horezu, Târgu Jiu.

Avantajele sunt clare, 18 km până la Râmnicu Vâlcea, 35 de km până la Drăgăşani, 2 drumuri judeţene, unul dintre ele fiind chiar capătul „Drumului Mănăstirilor Olteniei de sub Munte”, o industrie bazată pe făbricuţe de la forestier până la industrie mecanică, o zootehnie care a renăscut.

„Demografia s-a stabilizat, mai mult se vine spre Băbeni pentru că oraşul deja atrage prin zona de case, devenind o opţiune pentru reşedinţa multora care doresc să se stabilească într-un oraş liniştit. Ce pot să spune este că s-a finalizat iluminatul şi se vor amenaja spaţii peisagistice special, în parcul central, pentru oficierea căsătoriilor. Se lucrează la decolmatarea canalelor din zona blocurilor şi din punctul « La Tomescu », la canalul de fugă şi la rigole pe Valea Stăncălăului, iar pe viitor nu vom mai avea probleme de inundaţii. Tot cu fonduri locale vom achiziţiona şi un buldoexcavator, şi avem şi două poduri deja aproape de finalizare pe situaţii de urgenţă. Totodată, la Casa de Cultură se montează scaunele, pentru ca de sărbătorile de iarnă, evenimentele să se poată desfăşura corespunzător. Am obţinut finanţare de la Ministerul Dezvoltării pentru construirea unei creşe, extinderea clădirii Liceului cu atelier şi grup sanitar şi dotarea acestuia cu mobilier specific şi sistem de prezentare interactiv, dotarea cu mobilier specific activităţilor didactice şi de laborator la Şcoala Gimnazială de la Valea Mare, iar începând de anul viitor vom demara toate aceste proiecte”

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *