Atacatorul din Militari s-a predat poliţiei

 Bărbatul care a tras cu un pistol cu bile de cauciuc sâmbătă seară în cartierul Militari  s-a prezentat la la Secţia 20 Poliţie pentru a se preda, el urmând să fie dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au declarat pentru

Trei din persoanele implicate în incidentul din cartierul Militari au fost reţinute şi se află la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), a declarat duminică directorul general adjunct al Poliţiei Capitalei, Mihai Voicu.
„Organele de poliţie au desfăşurat activităţi specific poliţieneşti cu sprijinul Parchetului, cu sprijinul tuturor structurilor care compun poliţia judiciară. S-a reuşit prinderea a trei din patru persoane. Principalul făptuitor a dispărut imediat de la faţa locului, în prezent fiind căutat. Cu ocazia cercetărilor s-a constatat că o persoană are calitatea de avocat, motiv pentru care dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă CAB. S-a strâns probatoriu iar cele trei persoane au fost conduse la Parchetul de pe lângă CAB, care a pus în mişcare acţiunea penală împotriva celor trei şi în prezent se află la CAB cu propunere de arestare preventivă. În legătură cu al patrulea făptuitor, care are şi calitatea de inculpat, desfăşurăm activităţi poliţieneşti pentru prinderea acestuia. După mine, este o chestiune de timp şi de timp foarte scurt până îl vom prinde”, a susţinut Voicu.
Mihai Voicu a precizat că cele trei persoane reţinute sunt învinuite de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar principalul inculpat este învinuit şi de vătămare corporală gravă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
În ceea ce priveşte celălalt incident petrecut în cursul săptămânii în Bucureşti (cazul Băneasa), Mihai Voicu a precizat că poliţiştii nu exclud ipoteza „criminalităţii importate”.
„Pentru incidentul din Băneasa desfăşurăm activităţi şi am emis mai multe ipoteze, între care şi cea de criminalitate importată, în sensul că cele întâmplate să aibă o strânsă legătură cu activitatea părţii vătămate din afara graniţelor României”, a spus Voicu.
El a ţinut să precizeze că cele două incidente nu au legătură cu clanuri, grupări sau reglări de conturi.
„Deşi sunt două incidente survenite la distanţe foarte mici, nu fac parte totuşi din peisajul Bucureştiului, în sensul că în niciunul din cele două cazuri nu sunt prezente grupări, clanuri, reglări de conturi sau ceva de genul ăsta. Sunt evenimente sporadice”, a afirmat Voicu.
El a mai arătat că Poliţia Capitalei doreşte să asigure cetăţenii că „Bucureştiul nu este nici pe departe un oraş nesigur” şi că poliţiştii îşi desfăşoară activitatea cu profesionalism.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *