Al 7-lea bebeluş a murit la Timişoara din cauza rujeolei

Un alt bebeluș, în vârstă de cinci luni, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, din cauza rujeolei.

Dr. Virgil Musta , purtător de cuvânt al spitalului, a confirmat, luni, pentru AGERPRES, că ”fetița de cinci luni era din Lugoj, făcuse o bronhopneumonie și era nevaccinată împotriva rujeolei”, în condițiile în care vaccinul împotriva acestei boli se face la o vârstă ulterioară.

În urmă cu o săptămână, un alt copil de câteva luni a murit din aceeași cauză, la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara.

Numărul deceselor cauzate de epidemia de rujeolă a ajuns la 23 la nivel național, șapte dintre acestea fiind înregistrate în județul Timiș.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat luni că are asigurări că dozele de vaccin pentru rujeolă vor fi în țară săptămâna viitoare.

„În momentul de față, (…) deja sunt, la Direcțiile de sănătate publică, cantitățile de vaccin hexavalent și cantitățile de vaccin tetravalent. Iar în ceea ce privește vaccinul pentru rujeolă, săptămâna viitoare am asigurări că va fi în țară”, a declarat ministrul Sănătății, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o, la Palatul Victoria, alături de premierul Sorin Grindeanu, cu reprezentanți ai companiilor farmaceutice din România.

Potrivit lui Bodog, scopul întâlnirii a fost găsirea soluțiilor pentru îmbunătățirea managementului achizițiilor și al distribuirii vaccinurilor.

„La inițiativa prim-ministrului, am avut o întâlnire cu producătorii de vaccinuri care sunt prezenți în România. Această întâlnire a avut loc pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea îmbunătățirii managementului atât al achizițiilor, cât și al distribuirii vaccinurilor. (…) Au fost abordate probleme legate de achiziție, probleme legate de contracte multianuale. Am discutat și despre Legea vaccinării. (…) Aceasta este încă în transparență decizională și urmează să intre în citire, într-o ședință de Guvern”, a mai afirmat Bodog.

Totodată, Bodog a reiterat faptul că Ministerul Sănătății a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri și procedurile de notificare a Comisiei Europene.

„Prin Agenția Națională a Medicamentului am notificat toți distribuitorii și am oprit toate cantitățile de vaccin în depozite”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

AGERPRES

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *