A început asfaltarea Drumului Mănăstirilor Olteniei de sub Munte ( sector Costești – Bărbătești)

Unul din cele mai frumoase tronsoane din „Drumul manastirilor Olteniei de sub Munte”, sectorul Bărbătești – Costești a intrat joi in asfaltare.

„Nu as putea spune că este cel mai frumos dar este un sector de drum foarte important care străbate zona subalpina dintre cele doua comune, la marginea Parcului National Vanturarita. Toată zona este inclusa in arie de construcții cu regim turistic, potrivit noului PUG, aici se pretează pentru dezvoltarea de pensiuni și case de vacanta. Este o reușită. Cei care vin la Costești au o noua legătură directă cu stațiunea Băile Olănești”, spune primarul Toma Pestereanu.

Sectorul de drum pe care a început asfaltarea face parte din „Drumul Manastirilor Olteniei de sub munte” drum care pornește din Horezu și străbate localitățile Costești, Bărbătești, Stoenești și Păușești Măglași, legând astfel mănăstirile din zona Vâlcii de Mijloc cu cele din nord.

Din acest sector au mai rămas porțiunile Horezu – Costești (Neagota) și sectorul Olănești – Frăsinei ( Muereasca).

Aceste reabilitări de drumuri au fost finanțate prin PNDL 2, in urma constituirii unui ADI intre între comunele Costești – Bărbătești – Pietrari.

Liviu POPESCU

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *