Războiul politic al primarilor din Laloşu a intrat la o nouă etapă: Lupta pe Rahat

Laloşu este comuna cu care se închide Vâlcea, undeva la buza dinspre judeţul Olt. Am ajuns din întâmplare în zonă, odată greşind drumul din Bălceşti şi a doua oară pentru a vedea care este stadiul de dezvoltare al localității respective.

Din motive pe care nu vreau să le dezvolt aici, am decis că această zonă nu intră în priorităţile mele. Prea multă ură, ranchiună, vendete personale, exagerări și nervozități. Iar eu nu am disponibilitatea de a face vreo anchetă sau judecată să vedem cine e vinovat sau nu.

Acolo sunt doi edili. Unul fost şi unul actual. Unul penelist, fost pedelist şi unul pesedist. Oamenii ăştia se urăsc de moarte. O ură, nu politică, o ură organică, din interior. Se acuză amândoi că sunt nebuni, că sunt procesomani, că nu au făcut sau nu fac nimic pentru comună. Sunt obositori pur și simplu.

Luptele dintre ei au ajuns o certitudine și deja sunt de interes național, se acuză de incendieri de maşini, de ateliere…

Iar mai nou se acuză de incendierea budelor postului de poliţie.

Asta este din fericire, un caz izolat, de Românie rurală bolnavă, în care unul îl acuză pe altul că a dat foc unei @căcăstorii@, cum spun românii. Şi nu orice indivizi. Vorbim de edili, adică de gospodarul satului, cel care trebuie să fie model pentru comunitate.

Nu ţinem partea, cum am spus nimănui, dimpotrivă, considerăm că localitatea sau comunitatea respectivă, poate, pe viitor se gândeşte de două ori înainte de a vota păstorul urbei. Merită orice altceva mai bun, decât doi primari care se luptă pentru rahatul ars din curtea poliţiei rurale.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *