Turism şi industrie piscicolă prin FLAG se vor dezvolta în comuna Olanu

În cadrul unui parteneriat cu Grupul Local de Pescuit ”Lotru-Olt Mijlociu”, comuna Olanu a reuşit un proiect care vizează înființarea în localitate a unui parc, un complex turistic, piscină și un lac de pescuit.

Strategia depusă și aprobată la Ministerul Agriculturii este o  strategie care între altele, prevede și dezvoltarea turismului piscicol în Vâlcea. În acest sens, au fost alocate fonduri pentru înfiinţarea de entități, acele organisme pentru desfășurarea unui turism piscicol.

„Eu cred că avem o șansă să dezvltăm un nucleu pentru turismul pisciol.  Zona pescărească propusă este coerentă din punct de vedere funcțional în privința aspectelor geografice, economice și sociale, fiind amplasată pe cursul râului Olt, într-o zonă de luncă  un potențial agricol ridicat; de asemenea, în zonă se găsește Lacul de acumulare, dar și numeroase bălți amenajate. Avem oportunitatea aceasta, să putem dezvolta comuna, mai ales că e o zonă foarte aproape de Drumul Național iar în curând şi Drumul Judeţean va fi reabilitat prin fonduri europene. Iar numărul de pescari din judeţ care vin în această zonă este unul foarte mare”, spune primarul din Olanu, Gheorghe Anghel.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *