Asociaţia Vâlceană a Elevilor a chemat astăzi în judecată Primăria Râmnicu Vâlcea pentru acordarea burselor şcolare

Potrivit unui comunicat de presă, Asociația Vâlceană a Elevilor cheamă în judecată Primăria Râmnicu Vâlcea pentru încălcarea Legii Educației și neacordarea burselor școlare prevăzute în art. 82 al Legii 1/2011 ca obligație a autorităților locale.

Asociația Vâlceană a Elevilor a început demersul legal prin care să oblige Consiliul Local Râmnicu Vâlcea să respecte legea cu privire la acordarea burselor.

 

În data de 10 septembrie a.c. AVE – Asociația Vâlceană a Elevilor a depus cererea de chemare în judecată a Primăriei Râmnicu Vâlcea ca urmare a încălcării drepturilor elevilor privind accesul la burse școlare.

După 3 ani care elevii vâlceni au așteptat ca legea să fie respectată și bursele școlare să fie alocate, suma infimă acordată burselor în bugetul local pe anul 2019 al Mun. Rm.Vâlcea a fost chiar scăzută de la 200.000 la 161.000 RON.

Însă nici măcar banii aceștia pot ajunge la elevi, deoarece Consiliul Local Râmnicu Vâlcea nu a adoptat Hotărârea prin care se stabilesc numărul de burse și cuantumul lor. Miile de elevi vâlceni îndreptățiți să primească o bursă socială au început ieri școala, primind doar promisiuni și încă așteptând ca Primăria să respecte legea pentru al 3-lea an la rând.

În martie, la dezbaterea bugetului local, AVE a solicitat includerea burselor în Bugetul local după 2 ani de absență abuzivă. Am reclamat faptul că Primăria acordă de 3 ori mai mulți bani unui festival de muzică decât elevilor care au nevoie de burse sociale și olimpicilor. Răspunsul a fost agresiv, dar lipsit de substanță. Au trecut 6 luni, a început încă un an școlar și niciun elev vâlcean nu a văzut încă nicio bursă.

Regretăm că apelul nostru pentru respectarea legii nu a fost ascultat de autorități. Drept urmare, după ce am încercat toate căile amiabile, și nemaiavând nicio altă opțiune legală la dispoziție, astăzi am procedat la chemarea în judecată a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru încălcarea articolului 82 din Legea Educației 1/2011 – privind obligația autorităților locale de a acorda burse de performanță, de merit, de studiu și burse sociale.

Legea Educație nu este opțională. Drepturile Elevilor nu sunt opționale.

Elevii merită ca legea să fie respectată.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI VÂLCENE A ELEVILOR

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *