Cel mai tranzitat drum judeţean al Vâlcii, DJ 677F, a fost finalizat, din fondurile Consiliului Judeţean Vâlcea

Drumul leagă comunele Şirineasa, Popeşti, Roeşti, Stăneşti, Măciuca, Fârtăţeşti, Lăpuşata, Lădeşti, Copăceni, Cernişoara, Diculeşti, Făureşti, Roşiile, Tetoiu, Zătreni, Grădiştea, Livezi, oraşul Bălceşti şi municipiul Craiova de Râmnicu Vâlcea, a fost finalizat.

Un drum judeţean mai important decât un drum naţional, un drum care leagă mijlocul şi sud-vestul judeţului a ajuns la final, în ceea ce priveşte reabilitarea sa. Este drumul care asigură aşadar transportul de mărfuri şi de persoane pentru o treime din judeţ, cu precădere pentru toate localităţile din aval de pasul şi pădurea Cotoşmanu.

Nu prin fonduri europene, nici guvernamentale, ci efectiv din alocarea de la bugetul Consiliului Judeţean Vâlcea, acest drum de o importanţă capitală pentru economia judeţului a fost reabilitat.

Şi nu ne referim doar la asfaltare, ci la refacerea tronsonului „Slăviteşti”, unde de 10 ani, drumul era un real pericol, platforma se prăbuşise şi urma să fie distrusă complet de albia râului Luncavăţ.

„Aici a fost cea mai grea intervenţie. Dar a fost o mobilizare uriaşă din partea RAJDP şi în doar 2 luni am refăcut totul: ziduri de sprijin, poduri, rigole pentru colectarea torenţilor. Este o zonă cu alunecări de teren. Dar dacă nu interveneam acum, paralizam pur şi simplu economia unei părţi importante a judeţului. Felicit constructorii şi le mulţumesc conducătorilor auto care au avut înţelegere pe perioada lucrărilor. Urmează marcajele şi putem spune că o lucrarea destul de grea şi importantă s-a încheiat”, spune preşedintele Constantin Rădulescu

DJ 677F este un drum cu o lungime de aproximativ 20 de km care leagă DN 64 de DN 65C, riveran albiei Luncavăţului, asigurând pentru Râmnicu Vâlcea o rută directă cu Sud-Vestul Vâlcii şi cu municipiul Craiova.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *