Mi-e frică de România asta, în care 80% dintre funcţionarii publici sunt angajaţi pe bază de pile, şpăgi, trafic de influenţă, carnet de partid

Nu e niciun secret de stat, trebuie date cărţile pe faţă. Suntem un stat incompetent, un stat în care, de la femeia de serviciu dintr-o instituţie publică şi până la un director, şef, inspector, toţi au fost angajaţi nu pe baza unui concurs.

Pardon, concursul era oficial, în acte, în anunţuri, dar candidatul care câştiga era „preselecţionat”. Fie dăduse şpagă, fie era rudă, fie era amantă, fie cineva intervenise pentru ea/el, fie era destoinic lipitor de afişe pentru partid. Performanţă?

„Lasă, mă, că nu-i trebuie! Ce, s-a născut cineva învăţat?”

Şi asta în toate domeniile. De la administraţia publică până la STS. Au fost introduşi în sistem, pe bază de „concurs”, toţi nemernicii, toţi incompetenţii, toate lichelele. Criminalii acestui stat.

Aici am ajuns. Ca nişte boi, nişte limfuroi care habar nu au să trianguleze un semnal. Să identifice un semnal telefonic.  Fetiţa de la Caracal a murit cu ore. Deşi biata fată a crezut că e salvată când a găsit un telefon şi a reuşit să spună unde e. Un curaj nebun şi un risc desăvârşit să telefoneze.

Poliţia din Caracal trebuie să stea cu capul plecat. Porcurorul acela idiot să emigreze în orice altă ţară, ăla care nu a dat mandat până la 7 pentru că el dormea în timp ce fetiţa murea cu zile.

Unde vom ajunge? Până unde vom coborî cu acest nivel de incompetenţă? Până când moartea va deveni ceva banal? Până când criminalii în serie vor zburda liber, ştiind că o cohortă de incompetenţi lucrează la stat?

Mai este acel ins porcuror în România? CSM-ul îl va lăsa să practice meseria? STS mai are acelaşi şef, mai lucrează aceeaşi echipă operativă?

Până ce nu vom face o resetare totală a aparatului birocratic din ţara asta, până când nu vom elibera de incompetenţi, de lichele toate domeniile, nu ne vom face bine.

P.S. Vreo asociaţie a procurorilor, a magistraţilor a ieşit cumva public să se delimiteze de procurorul din Olt? Vreun  sindicat al poliţiştilor, foarte vehement în alte situaţii, a ieşit să spună ceva?

Nu. Azi, un criminal în serie a demonstrat cât de incompetenţi suntem.

Liviu POPESCU

32 comments

  • George

    „Până ce nu vom face o resetare totală a aparatului birocratic din ţara asta, până când nu vom elibera de incompetenţi, de lichele, toate domeniile nu ne vom face bine.”
    Ai scris fraza asta inainte sau dupa ce ai vizitat Area 52?
    Tu chiar crezi ce scrii? Citesti ce scrii?
    Cine sa reseteze ce?
    Asta este NORMALUL!! In Romania asta este natural. Genetic. Firesc.
    Chiar am ras cu pofta!

  • Danes Elvira Maria

    Dupa razboi, multi viteji se arata, dle. Liviu Popescu.
    Ma scuzati, dar despre mafia din institutiile de la Brezoi, jud. Valcea ce atitudine ati luat atunci cand eu v-am relatat cazul meu?

  • Voaides Valentin

    Perfect de acord cu acest comentariu.

  • Marele adevăr în România de 30 de ani se vrea numai Raul cetățeanului de rând , se fura din tara aceasta in draci se vinde din patrimoniul țării in draci, se delapidează in draci corupția e la ia acasă în Romania toți au pensii speciale dar nu înțeleg cum tot prin corupție și prin fals în actele din Arhiva in toate instituțiile statului și a patronatelor au dat mana libera șmenarilor și coruptibili lor contra cost să-și facă pensii babane fata de cei care sunt in drept să primească o pensie lucrând pe postul respectiv și vin alții cu dreptul și ia dreptul persoanei care merita acea pensie ,de drept politicul indiferent de culoarea politică sunt vinovați de tot ce se întâmplă în România și e păcat noi nu am fost așa că nație oare nu mai sunt Români adevărați și patrioți in România mă întreb și eu așa că ….. Romania deșteaptă te doar suntem urmașii lui Burebista și a lui Decebal , iar voi idioților care nu vreți binele României va blestem să aveți moartea fetelor Astoria doua!!!

  • Orga Margareta

    Vorbim despre poliția care nu știe dintr-un dosar penal cine este făptuitor sau suspect si din greșeala audiază ca martor pe făptuitor si daca ai reclamat se răzbuna si favorizează suspectul asa sa întâmplat si in Arad caz concret !

  • Ion

    Foarte adevărat,noua generație de polițiști știu să aplice legea cuvânt cu cuvânt dar nu știu să deosebească unul care greșește o singura data de unul care o face tot timpul, după ei legea e lege

  • Nicolae

    Asa s-a moștenit de pe timpuri, cei care au promovat tot la fel, la rândul lor au procedat la fel valoarea =nonvaloare pt mai marii acestei tari. VEZI DANCILA, IOHANIS LAZĂR, TEODOROVOCI, MELEȘCANU etc. România putregaiul!

  • Alexa

    De ce trebuie mandat in astfel de cazuri?
    Politita trebuia sa intre fortat si poate o salva pe biata fata!

    • ANGELICA

      Ma gandesc daca intrau cu forta si respectivul nu era vinovat , i se putea explica situatia si nu cred ca ar fi facut nici o plangere , pentru ca toti suntem parinti,,,,,,,,si numai mama sa nu fii…………

    • Lila

      Nu au vrut sau nu-și cunosc îndatoririle. Dacă ar fi așa, te poate călca orice hoț sau criminal noaptea că poliția vine numai ziua, după ora 7, chiar dacă suni la 112. Noaptea va fi raiul infractorilor ! Deci fata aia a murit în chinuri pentru că ei nu știau dacă sunt acoperiți de lege să intre noaptea și să nu fie cumva mustrați de șefi??? Asta e poliție, totuși? Dar nici ca om simplu nu ar fi trebuit să stea nepăsător, la poarta criminalului,

  • Diaconu Dan

    Tot ce a fost scris în articol, din păcate e adevărat!!!!
    Cuvintele sunt de prisos!!!!!

  • peregrina

    asta-i tara lui ;las’ca merge si asa…..”.politia sa stea cu capul plecat…”?astia de etica profesionala au auzit ?sau scot si ei vreo 30 de icoane si pupa drapelul si …o iau de ;a capat?

  • fanae

    „Concursul se ține joi și postul e ocupat de marți!…” (Toma Caragiu – „N-ai pe cineva?…”)

    • Livia

      Cunosc și eu un caz (în sistemul de sănătate) când dintre 12 candidați unul a obținut nota cea mai mare la concurs dar s-a refăcut concursul pe motivul aberant ca să învețe și ceilalți. Bineînțeles că a luat postul data viitoare cine trebuia. Așa este în toate domeniile de aceea avem cadre,, competente”

  • Marcela

    Parca suntem blestemati,sa avem in functii de conducere,în instituțiile statului,care sunt plătite pe bani publici,personajele cele mai penibile, mai incompetente,si imorale!
    Uite asa iti vine sa versi cand vezi ce se intampla si te gândești sa iti iei lumea in cap ca aici mafia incompetenței și a ticalosiei,,lucrează pentru tine”!

    • Figo

      Dacă și cu parcă se plimbau pe o barcă, Poporul care își omoară conducătorul e un popor blestemat, întrebarea e pentru câți ani?

  • Miloș Lucretia

    Ieșiți în strada în fata sediului PSD, veniți cu soluții concrete pentru remedierea situației din ultimii 30 de ani!

  • Mirel

    Romania asta. Da, Romania asta nu e macelarita de turci, ca pe vremea lui Stegan cel Mare, Vlad Tepes, etc. si este macelarita de catre asa zisii cetateni acestei tari, Si tot acesti cetateni cu un grar mare de educatie isi aleg conductori dupa asemanarea lor. Cu alte cuvinte au ajuns sa fie majoritari , dar nu majoritari in sensul binelui si in sensul raului. Asa ca incercati sa va schimbati intai pe voi si apoi pe cei de langa voi, in sensul binelui.

  • Gaiger Tamás

    Da, Romănia are nevoie de oameni noi, pe care ii poate crea(naște din nou) doar Dumnezeu(nu religia, nu oamenii, nu tradițiile, nu ceremoniile-ca din astea este mult în Romănia și vedem „rezultatele”) degeaba pui alți oameni incompetenți, corupți în locul celor ce sunt acum în funcții, noi ne credem mai altfel? Dar ei de unde au ajuns acolo, nu dintre noi, nu din popor? Doar Dumnezeu poate schimba un om cu adevărat! Romănia ai nevoie disperată de Dumnezeu, rugăciunea fiecăruia dintre noitrebuie să fie”Doamne schimbă țară asta și începe cu MINE” Căt mai așteptăm și ne încredem în oameni, în noi înșine?” Blestemat este omul care se încrede în oameni” , în puterea lui însuși,”cine cheamă numele Domnului va fi măntuit” – inclusiv de păcatele lui, de firea lui pămăntească care zace în fiecare dintre noi și este capabil de fapte asemănătoare! Doamne, izbăvește-ne de noi înșine, recunoaștem că avem nevoie disperată de Tine, te implorăm și vrem să Te ascultăm cu toată inima, fă minunea cea mai mare cu noi:schimbarea ființei noastre, după chipul Fiului Tău, în numele lui Isus te-am rugat, în Tine ne încredem, ne-am obosit deja să ne măntuim și să ne” descurcăm”singuri, și nu ne mai mulțumim cu religie, lucruri de fațadă, pe Tine te vrem!

  • Ștefania Stefanescu

    Surprinsă de criminal vorbind la telefon în jurul orei 23,Alexandra,a fost imediat omorâtă.Asa cred eu!Acelea au fost ultimele ei clipe,ultimul telefon…în rest,…speculații ca de obicei..

    • Pop M

      Apelul a fost inregistrat la ora 11 AM..adica inainte de masa iar politistii au intervenit la 6 AM ziua urmatoare, exact la 19 ore dupa apel…

  • Vio

    Ne place sa ne lamentam doar cand ne convine sau daca sunt „altii” la putere care nu ne plac ssu nu sunt „in trend”.
    Problema STS cu gasirea locurilor de apel ale telefoanelor este de la accidentul aviatic al lui Iovan.
    In loc sa de de pamant atunci cu generalul Opris , Basescu l-a aparat, ba chiar ulterior l-a decorat. De ce oare? … 🙂
    A ramas totul neschimbat.
    La fel cu voturile din strainatate, o lalaim de 15 ani. Exemple sunt multe.
    Trebuie promovata valoarea si competenta.
    Dar cum, acum cand toate posturile sunt penetrate de pile cunostinte si relatii?
    Si ce e grav e ca de multe ori se intampa si la privati acest lucru. E de notorietate cum in marile companii, sefuletii prefera prietenii sau cotizantii in fata necunoscutilor.

  • Onut Toma Petru

    Perfecta dreptate, ne este frica sa lasam copii singuri pe strada, trebuie facuta o schimbare radicala, afara toti penali………..

  • Mimi

    Oameni buni , aceasta e mentalitatea romanului scrijelita adânc in ADN, de câteva zeci de ani, ne-am modificat ADN-ul. Priviti-va cu sinceritate in suflet , punându-va in orice situație și dati-va un răspuns la fel de sincer. Atunci când respectul fata de orice s-a diminuat considerabil, credință deasemenea, un neam care nu-și mai găsește identitatea umbrita de circul din politic, lăsam o slaba ,, mostenire’’ urmașilor. Toată bunăstarea unui popor tine de educație. Aici trebuie sa investim masiv.

  • Livia

    Cunosc și eu un caz (în sistemul de sănătate) când dintre 12 candidați unul a obținut nota cea mai mare la concurs dar s-a refăcut concursul pe motivul aberant ca să învețe și ceilalți. Bineînțeles că a luat postul data viitoare cine trebuia. Așa este în toate domeniile de aceea avem cadre,, competente”

  • Vlad

    Are perfecta dreptate ,daca am ajuns sa ne laudam pe strada ca avem pile rezolvam ,obtinem posturi la stat pe sub mana ,coruptii nu se mai ascund se lauda !!!

  • Geo

    Avem la putere toti analfabetii si asa mai departe dar fara jignire de ce toti cetatenii romani nu fac ceva .ca sa schimbe tara?
    De ce cand merg la medic sau la un loc de munca pentru a fi angajati accepta sa dea spaga .ca sa ajunga acolo??
    Toti stiti doar sa acuzati dar nu va uitati .ca ati facut exact asa .ca ei!!!!
    Am plecat de mic copil din tara .ca sa pot sa imi ajut familia si nu am reusit nici pana azi sa ii fac o casa mamei mele cu o baie dar altii au …..oare cum???
    Multi au muncit din greu dar fara sa umpli buzunarele in Romania nu iti faci nimic!!!!!!!

  • Marcus Eugen

    Totul e simplu , , totul ar fi mers pe roate daca ar fi fost in acea situtaie vreun copil de magistrat politician politiai SRI’st sau STS’ist sau al unor barosani sau mafioti de vaza din Craiova Timisoara Ramnicu Valcaea sau alte orase reprezentative ale mafiei romanesti un fel de comora in fata careia mafia din Italia isi scoate palaria cu respect . Va asigur ca daca ar fi fost copilul cuiva enumerat mai sus , in cel mult 2 ore cel mult e si e mult zis situatia era rezolvata si criminalul prins , Insa , e o chestie aici domnilor acest criminal notoriu facea parte din mafie si corb la corb … vb romaneasca , …. pentru noi sau copii nostri u exista rabat de la lege si nici persoane competente , va asigue …. din pacate asta e Romania nu Romania , e gresit spus , doamne feri , Romania e o tara superba pacat de cetatenii care locuiesc pe aceste meleaguri minunate pentru care multi dar multi si-au dat viata , da si-au dat viata ca niste lepre , scursuri , hoti , ticalosi gunoaie ale societatii sa aseada sus la putere si sa jefuiasca si schilodeasca tara si oamenii acestei tari dupa bunul plac .. mi-e scarba de ce se intampla de lasitatea si prostia acestui popor care se lasa calcat in picioare si acum , dupa asa ceva in alte tari mai culte si civilizate ar fi zburat dla putere guvern , magistrati sefi poate ca ar fi ajuns sa zboare un intreg parlament …. dar la noi .. la noi e liniste si pace in continuare … dormiti linistiti romani ca PSD si ai lui ticalosi au grija in continuare de voi ca voi sa munciti ca niste robi sclavi pe mosia lor numita Romania pentru ei … si sa si muriti voi si copii vostri pentru ca ei sa o duca bine … somn usor natiune romana ….

  • Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 22 – 28 iulie 2019?

  • Neica Nimeni

    Ce nu se pricepe aici e un lucru foarte simplu: politia nu apara populatia ci este impotriva ei… punct! Da amenzi pentru te miri ce, ca ea trebuie sa aduca bani la buget iar nebunii si apucatii si de ce nu, nesimtitii umbla pe sosele si printe noi. Daca vrei sa „traiesti bine” in tara asta trebuie sa nu muncesti si sa fi infractor (ca altfel iti sparge capul sau te otraveste cu gaze jandarmeria!). Revolutia din ’89 au castigat-o ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *