Ludovic Orban, acest lider de partid care şi-a decapitat primarii pentru că nu au fost „Liviu Dragnea”

Mare ţi-e grădina lui Dumnezeu dar unii mai sar şi gardul ca să intre în ea.

Unul dintre cei mai slabi lideri politici din România este Ludovic Orban. Un om incapabil să înţeleagă realitatea politică, de multe ori limbajul său fiind doar un palid ecou al USR, neavând nimic în comun cu dreapta creştin liberală, cu ideea de conservatorism. Ci doar un ecou strident, semn că Traian Băsescu l-a nimerit bine atunci, când, în urmă cu 10 ani, i-a zis stop joc, nelăsându-l să se afirme la Primăria Capitalei.

Orban a făcut-o lată iar din păcate dintr-un exces de zel sau obedienţă politică, liderii de filială s-au executat, neavând niciunul curaj să spună că este cea mai mare nerozie politică.

În ultima lună, la nivelul României au fost exceutaţi politic nu mai puţin de 121 de primari  liberali şi vreo 130 de organizaţii locale. Motivul? Că nu fost sau nu s-au comportat ca Liviu Dragnea la alegerile din 26 mai.

Primarii liberali au fost condamnaţi de Ludovic Orban că nu i-au convins pe localnici să voteze cum trebuie, că nu cărat oameni la vot, că nu au făcut uz de calitatea pe care o au de a forţa rezultatul votului, la ei în localitate. Primarii PNL au fost demişi din calităţile de lideri de organizaţii pentru că nu scos oamenii din casă şi nu i-au forţat să voteze cu ai lui Orban. Au fost vinovaţi, în ochii domnului Orban, că au respectat dreptul fundamental al cetăţeanul român de a alege, singur, în deplină cunoştinţă de cauză.

Pentru domnul Ludovic Orban, votul nu este un drept al cetăţeanului român, o opţiune liberă, ci trebuie să fie la „cheremul primarilor”.

Pentru că românii din aproximativ 130 de localităţi din România au preferat să voteze ale partide (USR, PSD), domnul Orban a considerat că vinovaţi sunt primarii. Aceaştia, spune el, nu s-au implicat în campanie, nu au forţat votul, nu au stat la secţie cu parul în mână, nu au cenzurat opiniile politice. Deci aceşti primari se fac vinovaţi că nu s-au purtat ca Liviu Dragnea la referendumul din 2012 şi atunci sunt demni de a fi excluşi.

Este cea mai mare nerozie din partea unui lider politic. Este o recunoaştere indirectă a faptului că votul nu este unul liber şi nedirijat şi că orice alegător are dreptul de a decide singur formaţiunea sau candidaţii pe care şi-i doreşte. Domnul Orban a lipsit probabil la lecţia de democraţie.

Mă întreb oare dacă are vreun lider din teritoriu curajul să-i spună că aceasta este o mare prostie şi un abuz prostesc? Până în prezent nu, din păcate.

În judeţul Vâlcea, 15 organizaţii locale au fost dizolvate, pentru că PNL nu a obţinut 25% scor electoral, la alegerile din 26 mai.

Liviu POPESCU

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *