Bolnavii de cancer din Vâlcea vor avea un centru de radioterapie şi radiodiagnostic, în curtea Maternităţii

Un centru de radioterapie şi radiodiagnostic pentru bolnavii de cancer din Vâlcea va fi construit în următorii doi ani la Râmnicu Vâlcea, conducerea Consiliului Judeţean predând marţi terenul pe care va fi ridicat acesta, au anunţat reprezentanţii CJ Vâlcea. Valoarea investiției este estimată la 8 milioane de euro, centrul urmând să fie construit pe un teren în suprafaţă de 1.472 metri pătraţi, în curtea Maternităţii din oraș.

În viitorul centru de radioterapie ar urma să fie asigurate atât radioterapia bolnavilor cu afecţiuni oncologice realizate în regim de spitalizare de zi, cât şi servicii ce constau în diagnostic şi monitorizare evoluţie boală (atât în spital, cât şi în ambulatoriu), precum şi tratament medicamentos (citostatice, imunomodulatori, hormoni, factori de creştere etc).

„Astăzi, 18 iunie 2019, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat cu SC IODIMED SRL contractul de concesiune a terenului pe care urmează să fie edificate, în maxim doi ani, construcţiile destinate serviciilor medicale, precum şi dotarea şi utilarea acestora. Durata concesiunii este de 25 de ani şi poate fi prelungită pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata iniţială, iar cuantumul redevenţei lunare este echivalentul a 950 euro, calculat la cursul de schimb comunicat de BCR la data efectuării plăţii”, se arată într-un comunicat al CJ Vâlcea, citat de Agerpres.

Autorităţile locale au precizat că acest centru este unul necesar în condiţiile în care în Vâlcea există 5.000 de bolnavi de cancer şi numai 50 de locuri în Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean: „Realizarea acestei investiţii, cu o valoare estimată de aproape 8 milioane de euro, este pentru noi un mare pas în asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru cei peste 5.000 de vâlceni diagnosticaţi cu această afecţiune şi care acum sunt îngrijiţi, pe rând, cu programare, în cele 50 de paturi ale Secţiei de specialitate din cadrul SJU Vâlcea. Sunt foarte mulţumit că acest proiect al nostru prinde contur şi că, în circa doi ani de zile, vom avea la Râmnicu Vâlcea un Centru de radiodiagnostic şi radioterapie ultramodern, în care să poată fi diagnosticaţi şi trataţi, la timp, toţi bolnavii, fără ca medicii să fie nevoiţi să stabilească liste de priorităţi”, afirmă preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

One comment

  • Bogdan

    In locul unui centru plasat in curtea Maternitatii, mai bine se construia un spital dedicat in exclusivitate acestei tetibile maladii. Locul posibil ar putea fi pe faleza Oltului (cam in spatele Family Center). Asa ar putea fi tratati corect cei 5000 de bolnavi amuntiti in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *