Prin „Mui, Cristoşi şi Dumnezeii Mă-Tii”, USR Vâlcea se bate în Corseti

În anul 2016, am votat cu USR. Am crezut atunci că vorbim de un partid elegant, format din tineri cu diplome luate pe afară, licenţiaţi în ştiinţe, care au crescut cu biblioteci acasă, pentru care Spinoza sau Descartes erau ghizii adolescenţei. Am crezut… Mă luase valul.

USR Vâlcea s-a dovedit, din păcate, un proiect născut mort. Chiar dacă a fost votat masiv în anul 2019, la europarlamentare, nu a fost un vot pentru partiduleţele lui Gheorghiu&Giosan, ci a fost un vot de lehamite împotriva mediocrităţii pe care o promovaseră Dragnea şi Dăncilă, timp de 3 ani, în politica de România.

80% dintre cei care au votat USR la Râmnicu Vâlcea nu au habar cine conduce respectivele filiale. Au ştiut doar că trebuie să dea un delete PSD.

Numai că USR Vâlcea nu a înţeles acest lucru. Mai mult, a crezut că Suma Infinitezimală de înjurături de pe Facebook, pe care au proferat-o anumite personaje cu CV-uri umflate/minţite şi cu trecut îndoielnic, este demnă de fi recompensată cu funcţii de conducere.

În consecinţă, cantitatea de „Mui, Cristoşi, Dumnezei” pe care o sectă extrem de agresivă a emis-o pe net, linşând, efectiv, orice opinie echilibrată în politică, a primit funcţii de conducere.

Vadim Tudor ar invidia modul absolut insalubru în care discută personajele de mai sus şi ar putea lua lecţii de injurat şi de linşaj de la câteva cazuri clinice, pentru care secţiile unor spitale nu ar putea oferi tratamente adecvate.

USR Vâlcea porneşte astfel cu stângul în această nouă viaţă, post – PSD, aducând un criteriu clar de promovare:

Dacă ar veni orice tânăr IT-ist sau orice intelectual cu lecturile la zi, ar fi imediat pus la zid: „Hopa, dacă nu ai strigat 2 ani Muie PSD şi Muie Dragnea, nu ai ce căuta în USR!” Dacă nu ai înjurat pe Facebook 100 de oameni, nu ai bălăcărit 10 jurnalişti, nu ai strigat la Primărie cu răcnet pornografic, nu ai cum să visezi vreo funcţie în partidul progresiştilor.

Este primul pas greşit pe care îl face USR Vâlcea în era post Dragnea: promovarea mediocrităţii, dar pe stil snob-pafnutist, legitimarea agresivităţii în verb politic. Juisarea politică drept diplomaţie. Este un salt în noroi prea rapid al USR, o primă demisie de la eleganţă şi europenism, o alunecare destul de tristă spre centura politicii, cam nepermis de mult şi cu o saţietate toxică.

Păi, în opoziţia de la Vâlcea, aroganţa sporadică, de Facebook, a  liberalului Buican, este aristocraţie de Five o’Clock pe lângă muile şi apucăturile vidanjiste ale noii conduceri USR Râmnicu Vâlcea…

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *