Inaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a încredințat ca distincție bisericească ”Crucea Râmnicului” primarului Nicolae Voicescu

Cu 20 de sate și 17 biserici, comuna Fârtățești are un arhipelag monahal impresionant. Fiecare vârf de sat are și biserica lui, toate frumoase, îngrijite, cimitire amenajate, cu preoți care își dau tot interesul pentru Casa Domnului. De-a lungul timpului, primarul Nicolae Voicescu a avut grijă ca toate bisericile să fie reabilitate, modernizate și le-a asigurat toate nevoile. Contribuind cu regularitate la susținerea financiară a bisericilor și la modernizarea prăznicarelor, a aleilor, a picturilor, a reparațiilor tuturor celor 17 biserici, alături de cei cinci preoți, Inaltpreasfintitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicul, a socotit că astfel de primari trebuie felicitați.

Astfel că, de curând, Inaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a încredințat ca distincție bisericească Crucea Râmnicului primarului Nicolae Voicescu, datorită activității sale rodnice depusă în slujba Bisericii Neamului, ca semn al aprecierii, prețuirii si binecuvântării.

Edilul a primit cu emoție distincția și ne-a mărturisit că toate aceste lucruri pe care le-a făcut pentru biserici sunt absolut normale și că fiecare om trebuie să le facă pentru că biserica e a tuturor și pentru toți.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *