În duminica Rusaliilor, comuna Gușoeni sărbătorește bucuria realizărilor

 

În duminica de Rusalii, comuna Gușoeni sărbătorește 553 de ani de atestare documentară, prilej cu care, Primăria și Consiliul Local invită toți locuitorii la bucuria unor realizări ce înscriu comuna Gușoeni în rândul comunităților europene. Străveche așezare românească a cărei istorie se pierde în veacuri, comuna Gușoeni își sărbătorește oamenii, de ieri și de azi, cu respect pentru faptele lor și responsabilitate pentru generațiile tinere.

Așadar, la Complexul Bază Sportivă, Târg Săptămânal, începând cu orele 10.00 și până la 12.00 se va desfășura Cupa Rusaliilor la fotbal interșcolar – Ediția a IX-a, unde vor participa școlile Gușoeni, Sușani, Amărăști și Crețeni, după care va avea loc premierea competitorilor la fotbal interșcolar. De la  11:00 până la 17:00 , va avea loc Cupa Rusaliilor la fotbal – Ediția a IX-a și participă cluburi AJF Vâlcea: C.S. Gușoeni, A.S. Inter Lăpușata, C.S. Sușani și A.S Luceafărul Pesceana.
De la 12:30  încep spectacole artistice susținute de elevii Școlii Gimnaziale Gușoeni; Ansamblul Rapsodia Vâlceană; concert de muzică populară susținut de Ana Denisia Paliță; concert de muzică populară susținut de Niculina Stoican și concert de muzică populară susținut de Valentin Sanfira.
La orele 18:30 vor fi  alocuțiuni ale oficialilor participanți la eveniment: Nicolae Concioiu – primarul comunei Gușoeni, Florian Marin – prefectul județului Vâlcea, Constantin Rădulescu – președintele Consiliului Județean Vâlcea, parlamentari, primari și alte oficialități ale județului Vâlcea.
În cadrul unei festivități, primarul Concioiu va înmâna diplomele și premii familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani și sunt cetățeni
cu drepturi și îndatoriri cetățenești și  participanților la Cupa Rusalilor la Fotbal – Ediția a IX-a.

Evenimentul va continua cu un  spectacol oferit de călușarii din Gușoeni, unul  demonstrativ de gimnastică asiatică, formația Melody și un spectacol extraordinar susținut de trupa Noaptea Târziu.
Festivitatea se va încheia cu un spectacol de artificii care va lumina, târziu în noapte, cerul Gușoeniului.

Claudia POPA

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *