Atenție, respect și dragoste, deviza Căminului de Bătrâni din Scundu

A respecta semenii, a dărui bucurie, mângâiere sau o vorbă caldă  înseamnă nu numai bunătate, ci iubire și respect de oameni, înțelepciunea cu care dăruiești momente de bucurie pe care, cu emoție, persoanele ajunse la vârsta senectuții trăiesc ultimii ani de viață într-un cămin de bătrâni. Cam despre asta se vorbește de Căminul de Bătrâni de la Scundu, care are personal calificat cu un comportament deosebit de ireprosabil față de cei 30 de vârstnici care locuiesc, practic, acolo. Cu vârste până la 90 de ani, unica lor familie sunt angajații căminului. Chiar dacă beneficiază de condiții foarte bune, pe chipuri li se citește, deseori, lipsa rudelor. Cum își petrec timpul? Împreună cu personalul, împărtăşind  amintiri, citind, urmărind emisiuni tv, plimbări scurte, tristeți, regrete și speranțe ale revederii celor dragi.

Primarul Dumitru Blejan, cel care coordonează și are în administrare căminul, a declarat că bătrânii sunt bine îngrijiți, mâncarea este gustoasă, variată, cu trei mese și două gustări, iar tratamentul prescris li se administrează foarte bine.

”Avem în cămin 30 de persoane, pensionari, din localitate, dar și alte comune, cu vârste până la 90 de ani. Personalul este foarte bun, avem 18 salariați: asistente, infirmiere, ingrijitoare, bucătari și se lucrează în trei schimburi. Am primit aprecieri și mulțumiri de la vizitatori aparținători, pentru felul cum sunt tratați bătrânii și sunt încântat când aud astfel de lucruri. Fiecare dintre noi avem sensibilități când avem prin preajmă bătrâni și consider că am face orice ne stă în putinţă că să le ușurăm bătrâneţea, că să le mulţumim într-un fel pentru toată grija, dragostea şi blândeţea cu care ne-au adus unde suntem astăzi, pentru că aceşti oameni au fost cândva cei care s-au îngrijit clipă de clipă de binele nostru. De aceea, am în intenție să extind căminul cu încă 20 de locuri, deoarece sunt multe cereri și avem această posibilitate”, a declarat edilul.

Claudia POPA

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *