Primăriţa Carmen Lixandru sprijină doritorii pentru montarea panourilor fotovoltaice prin programul Casa Verde

În comuna Suteşti, primăriţa Carmen Lixandru s-a implicat activ în sprijinul oamenilor care doresc să monteze panouri fotovoltaice prin programul Casa Verde.

„Cetăţenii din Suteşti care îşi instalează aceste panouri fotovoltaice pot folosi energia produsă pentru propriul consum, iar surplusul poate fi vândut în reţea, distribuitorii fiind obligaţi să preia energie. Condiţia de bază este ca, pentru a beneficia de finanţare, puterea  evacuată în reţea trebuie să fie  cel mult egală cu puterea pe care o are contractată pentru consumul din reţea, nu mai mare. Cei care doresc să treacă la energie verde vor fi ajutați de stat cu 90% din valoarea investiției, dar nu mai mult de 20.000 de lei”, spune Carmen Lixandru.

Până în prezent peste 10 persoane au depus dosare pentru a accesa acest program, fiind încurajaţi de administraţie.

Cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp (sistemul de panouri fotovoltaice, invertor, conexiuni, tablou electric), montaj, punere in functiune si TVA.

Spre deosebire de programul Casa Verde pentru panouri solare, prin acest nou program finantarea de 20.000 lei se plateste direct instalatorului de catre Administratia Fondului pentru Mediu dupa punerea in functiune a lucrarii. Astfel beneficiarul plateste doar diferenta pana la valoarea totala a lucrarii.

Mai trebuie spus că în localitate, unul dintre cei mai mari investitori din domeniul comercial, din Vâlcea, ne referim aici, la Euromarket, deschide al 50-lea magazin, unde potrivit investitorului, vor fi 9 locuri de muncă.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *