La Pietrari a avut loc a II-a ediție a Festivalului – concurs de cântec popular românesc – „Tinerețe, mândră floare”

Cunoscută pentru păstrarea cu sfințenie și mândrie a tradițiilor populare, comuna Pietrari aduce mereu în atenția tineretului manifestări culturale care să interfereze, să placă, să stimuleze actul creației și al iubirii față de datinile strămoșești. Conducerea Căminului Cultural, prin directorul Constantin Diaconu, a avut și are activitate în ceea ce privește pregătirea tineretului pentru cântec, dansuri, port popular. Dovadă că, în luna aprilie, ansamblul folcloric ”Moștenitorii” a fost invitat de căre Ambasada României din Republica Cehă, la Praga să prezinte folclorul și tradițiile românești.

La o lună după acest eveniment, mai exact duminică, 2 iunie, Căminul cultural Pietrari împreună cu Primăria Pietrari au organizat a doua editie a Festivalului – concurs de cântec popular romanesc, „Tinerețe, mândră floare”. Festivalul s-a adresat tinerilor interpreti de muzică populară, soliști vocali și instrumentiști, cu vârste între 10 și 18 ani.

Concurenții s-au prezentat cu cântece populare românești ( doine, balade, cântec de dragoste, cântec de joc, jocuri populare românești pentru instrumentiști), cu acompaniament sau fără. Din juriul concursului au făcut parte personalitati ale culturii populare vâlcene, interpreți de cântec popular, conducători de instituții culturale, profesori de muzică care au acordat premii și diplome.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *