În comuna Perişani zburdă liber… 41 de urşi

În satele Poiana şi Mlăceni din comuna vâlceană Perişani, au apărut noi locuitori pe uliţe. Ne referim la urşi. Aceştia au devenit deja o prezenţă regulată în zonă, oamenii fiind deja speriaţi de prezenţa în apropierea locuinţelor a acestor mamifere.

De altfel la orele serii şi dimineaţa, teama deja a pus stăpânire pe locuitori, ieşind doar în grupuri şi însoţiţi de caîini, pentru e evita producerea unor drame.

„Cunoaştem problema şi am înaintat-o spre autorităţi. Aceştia ne-au remis o adresă prin care suntem informaţi că pe raza comunei Perişani sunt 41 de exemplare de urs, numărul acestora fiind în creştere. Totodată ni s-a spus că s-a refuzat recoltarea acestor animale şi că singurul lucru pe care îl pot face este „sperierea” acestor animale din zona locuită. Unde ni se cere sprijinul. Oare este suficient? ne întrebăm noi”, spune primarul Ion Sandu

Comuna Perişani se află la cea mai înaltă altitudine din judeţ, aproximativ 900 de metri, pe versantul nordic al Masivului Cozia.

Pe 1 şi 2 iunie, în satul Poiana, în apropierea locuinţelor, chiar lângă magazinul vechi, a fost observată o ursoaică cu 3 pui. Zona unde apar urşii se află la 150 de metri de grădinile şi casele oamenilor şi lângă paşunilor unde se află turmele de bovine. În aceeaşi perioadă în satul Mlăceni a fost observată o altă ursoaică cu pui.

AP

Loading...

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *