Primăria Nicolae Bălcescu așteaptă constructori pentru realizarea obiectivelor de investiții

O problemă generală în județul Vâlcea este insuficiența forței de muncă, mai ales în domeniul construcțiilor. Destul de multe primării  au lucrări de făcut, dar nu au cu cine să le execute. Poduri, reabilitări de instituții, etc nu se realizează, pentru că nu se înscriu firme la licitații.

Landor Moșteanu, viceprimarul cu atribuții de primar din comuna Nicolae Bălcescu a declarat că s-au scos la licitație execuția lucrărilor la construcția podului peste Topolog, din satul Dosul Râului; patru podețe la Gâltofani și o punte pietonală, dar nu s-a înscris niciun constructor. Podul a fost distrus in 2014, de inundații și viituri si peste 150 de persoane au rămas izolate. Militarii au  construit un podeț din lemn pentru a asigura accesul oamenilor dinspre satul Dosul Râului.

”Avem o problemă cu faptul că niciun constructor nu a participat la licitație. Avem lucrări de infrastructură pe teritoriul comunei de executat și nu avem cu cine. Avem în lucru extinderile de apă și canal, canalizarea este realizată în proporție de 30 la sută, iar după finalizare se va asfalta. O altă investiție care urmează să fie realizată în comuna Nicolae Bălcescu este un parc în fața căminului cultural. În concluzie, avem foarte multe proiecte de infrastructură care trebuie finalizate”, a declarat Landor Moșteanu.

Cu banii primiți de la Guvernul României, administrația publică locală din comuna Nicolae Bălcescu continuă lucrările începute anul trecut. Astfel, se continuă reabilitarea podul din satul Corbi și se va reface drumul comunal  33B – Valea Bălcească, aceste investiții fiind realizate cu bani primiți pe situații de urgență, în urma calamităților de anul trecut.

Comunitatea din Nicolae Bălcescu beneficiază acum de asfalt pe tot drumul județean DJ678D, acesta fiind modernizat de către Consiliul Județean Vâlcea.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *