Tânărul vâlcean Lucian Avram, premiat cu trei medalii de argint la o competitie internațională de pizza clasică

La 29 de ani, tânărul Lucian Avram, tată a doi copilași, este singurul vâlcean care a participat la un campionat internațional de pizza și paste, International Pizza & Pasta Championship, Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, Redal Expo Sibiu.

La finalul concursului, bucătarul vâlcean a fost premiat cu  3 medalii de argint la competitia de pizza clasică, desert pizza și creativă, iar anul trecut a obținut 2  medalii de bronz la aceași  competie de pizza creativa și clasică.

Mândru că a reprezentat județul Vâlcea la o astfel de competiție, Lucian este pasionat de bucătăria italiană, iar acest interes l-a descoperit acum mult timp, încă de la primul curs de bucătar.

 

”Lucrez la Brothers Pub  ca pizzer și am o experiență de opt ani jumătate în domeniu, iubesc ceea ce fac, e o meserie care am descoperit-o acum mult timp,  am inceput cu un curs de bucătar, după care am inceput să lucrez ca ajutor de bucătar, iar cu timpul am invățat si această meserie de pizzer, realizând căa asta e cea mai mare pasiune a mea, pe care, acum, o fac cu mare drag . Este o onoare pentru mine că am putut reprezenta județul nostru cât și Brothers Pub Râmnicu Vâlcea,  fiind singurul vâlcean care a participat la acest mare campionat international de pizza si paste. Am fost premiat cu 3 medalii de argint la competitia de pizza clasica, desert pizza și creativă și am concurat alături de mari chefi profesioniști. A fost o competiție cu un juriu destul de exigent, in juriu făcând parte și marele maestru Mario Savona. Acesta fiind al doilea an când particip la astfel de competitii ,anul trecut obținând 2 medalii de bronz la competițiile de pizza creativă și clasică.”, a declarat la finalul competiției.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *