Investiții, în derulare, de mare interes pentru comunitatea din Pesceana

În această perioadă, la Pesceana, sunt începute cinci proiecte, unele în curs de licitație, altele în execuție. Construirea grădiniței, reabilitarea școlii și a dispensarului, drumul de legătură cu localitatea Roești și construcția a patru poduri peste pârâul Pesceana. Primarul Ion Vasile a declarat că ”toate aceste investiții vor fi realizate, iar ultimul proiect pe care l-am făcut de curând, după ce va primi finanțare, va acoperi toată comuna cu asfalt si apă curentă. Noul proiect privește asfaltarea a 12 km de drumuri în satele Ursoaia și Lupoaia și o extindere de 17,2 km de rețea de alimentare cu apă.”

Proiectul a fost depus la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) care va finanța proiecte de investiţii rentabile și sustenabile, cum ar fi introducerea rețelelor de gaze naturale, modernizări drumuri, introducere energie electrică etc.

Totodată, Ion Vasile mai dorește și introducerea gazelor naturale, proiect din care fac parte toate localitățile de pe Valea Pescenei și care, de asemenea, va fi depus la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *