Omul de afaceri Daniel Munteanu amenajează un parc într-unul din cele mai frumoase cătune din Lădeşti

Acum aproape 100 de ani, Ciumagi, satul părăsit de azi, aflat sus pe culmea unui deal din frumoasa localitate Lădeşti era o comună vie. Cu şcoli, magazine, cu sute de localnici, cu o viaţă socială, cu nunţi şi fedeleşuri…

Un adevărat paradis se afla la nici 2 km de drumul naţional care leagă Horezu de Craiova. În timp paradisul s-a transformat în pustiu. În prezent, dacă mai sunt 10 case… locuite. Şi o biserică superbă, pe vârful unui deal.

Am urcat pe serpentine, printre fazani şi ciute, printre salcâmii înfloriţi acolo, unde Daniel Munteanu, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Vâlcea doreşte să redea farmecul de demult al acestui paradis.

„Acum 6 ani, când mi-a murit bunica şi când am venit aici, am simţit că trebuie să fac ceva. O zomă atât de frumoasă şi atât de tristă nu trebuie să rămână aşa. Şi am decis că trebuie să investesc într-un parc, să reabilitez cimitirul bisericii, să pun în valoare această frumoasă biserică, una care mai are puţin şi împlineşte centenarul”, spune Munteanu.

În anul 2019, în această primăvară, aici, la Ciumagi, vedem cum apare un parc elegant, cu alei, cu flori, o investiţie care va fi finalizată în luna august. O poveste aici, în satul uitat, părăsit. Dar poate că va fi din nou viată. Poate că şcoala din localitate, pustie acum, va răsuna din nou de glasuri de copii.

Primarul Ion Lixandru declară că ideea omului de afaceri vâlcean este una care demnă de lăudat. „Domnul Munteanu ştie să respecte tradiţiile, ştie să respecte locul din care a plecat. E de felicitat pentru ceea ce face aici la Ciumagi. Noi îi acordăm tot sprijinul pentru investiţie”

Biserica Sfântu Nicolae din Ciumagi are acum un alb frumos, un alb curat şi apare ca o doamnă în mijlocul unui parc care acum se conturează în frumoşii subcarpaţii ai Vâlcii.

Liviu POPESCU

5 comments

 • Zgondea Gheorghe

  Ce pot să spun la această inițiativă oarecum costisitoare a unui viitor cetățean de onoare al localității Ladesti ? Acest om entuziast si remarcabil dăruitor de exemple despre cum trebuie să readucem la” viață ” tradițiile și modul de trai mult mai sănătos, al înaintașilor nostri poartă respectul meu profund. Prin refacerea bisericii amintite din satul Ciumagi-Ladesti nu a facut altceva , decât să arate un una din căile de apropiere de Dumnezeu spre mântuire. Sunt încrezător în puterea exemplului dat de Daniel Munteanu pt a fi urmat de toți care sunt cu aceeași judecată si inimă. Asa sa l ajute Dumnezeu împreună cu toți potentii financiar din comunitate. Felicitări!

 • Cristian Georgiana Violeta

  D-l Munteanu este un model demn de urmat pt multi dintre oamenii de afaceri din judetul nostru…printre acte,hârtii,afaceri(e.t.c)…faceti-va timp sa va”HRĂNIȚI „si personalitatea…CINSTE dumnealui.

 • 😉

  Asa a facut si Michael Jackson cu Neverlandu’…

 • Gigi

  Felicitari . Foarte frumos . Un mare om de caracter care nu a uitat de unde a plecat si asa da un exemplu pt multi altii care mai pot face ceva ! Jos palaria !

 • Zgondea Gheorghe

  Ce pot să spun la această inițiativă oarecum costisitoare a unui viitor cetățean de onoare al localității Ladesti ? Acest om entuziast si remarcabil dăruitor de exemple despre cum trebuie să readucem la” viață ” tradițiile și modul de trai mult mai sănătos, al înaintașilor nostri poartă respectul meu profund. Prin refacerea bisericii amintite din satul Ciumagi-Ladesti nu a facut altceva , decât să arate una din căile de apropiere de Dumnezeu spre mântuire. Sunt încrezător în puterea exemplului dat de Daniel Munteanu pt a fi urmat de toți care sunt cu aceeași judecată si inimă. Asa sa l ajute Dumnezeu împreună cu toți potentii financiar din comunitate. Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *