Introducerea gazelor naturale, salt evolutiv pentru comuna Gușoeni

Creşterea nivelului de trai este principiul primarului din comuna Gușoeni, Nicolae Concioiu, deviză după care îşi pune pe agendă priorităţile. Cunoaşte problemele cu care se confruntă comunitatea şi de aceea pune bază pe reabilitarea infrastructurii şi pe existenţa unei baze materiale locale evoluate. Îl preocupă în mod direct condiţiile de locuit şi de convieţuire şi acordă importanţa cuvenită creşterii calităţii nivelului de trai al locuitorilor, printr-o administrare transparentă, pe principii sociale, economice.

Pe lângă investițiile pe care le are în derulare, edilul este preocupat de introducerea gazelor naturale. Potrivit acestuia, încă de acum doi ani a primit vizita în teren a directorului general Distrigaz Sud, iar în urma discuțiilor purtate la acea vreme, urma ca Ministerul Energiei să facă procedura de licitație pentru proiectul tehnic și execuția la această investiție. De atunci, în fiecare an a alocat 2 miliarde de lei special pentru demarareaacestei investiții în regim propriu.

”Avem consumatori pe raza localității, iar marele nostru atu este că intrăm cu finanțare proprie. Am alocat și în acest an două miliarde de lei din bugetul local pentru această investiție, iar acum au apărut și normele pentru aprobarea cadrului general privind procedurile de licitații și vom avea două căi : PNDL 2 extins sau Fondul Național de Investiții sperăm să obținem finanțare să demarăm această investiție.”, a declarat edilul.

Concioiu consideră că această investiție de amploare va impulsiona din punct de vedere economic și social localitatea Gușoeni.

Claudia POPA

One comment

  • un cetatean obosit

    Poate aud si ceilalti domni primari din judet! Sunt comune pe unde trece magistrala de gaz si nu s-a facut alimentarea. Stam de inaugurat camine culturale care zac inchise si terenuri de sport pe care cresc maldare de buruieni ca doar nu suntem un popor care joaca numai fotbal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *