La Fârtățești se construiește un parc fotovoltaic

În data de 6 mai, în comuna Fârtățești s-a dat ordinul de începere la construcția unui parc fotovoltaic. Proiectul primarului Nicolae Voicescu prinde contur, iar după finalizarea lucrărilor, curentul produs va fi dirijat către iluminatul public stradal și pentru toate instituțiile locale, respectiv şcoli,  grădiniţe, centrul multifuncţional, primărie, poliţie, cămine culturale, biserici, înregistrându-se o economie considerabilă la bugetul local. Fârtățeștiul este una din comunele foarte mari ca întindere, cu 20 de sate, cu infrastructură rutieră , rețele de alimentare cu apă și canal, toate acestea fiind realizate doar cu proiecte europene și guvernamentale. De asemenea, edilul a vorbit despre extinderea iluminatului public stradal în 11 sate care nu beneficiază, dar și despre lucrările la investițiile pe care le are în derulare. Urmează construcția căminului de bătrâni din satul Cățetu, iar cel târziu în luna august se va finaliza și noua grădiniă cu program prelungit.

Pentru modernizarea localității, primarul Voicescu continuă seria proiectelor cu încă două proiecte: unul pentru modernizarea drumurilor, iar altul pentru introducerea gazelor naturale.

Fârtățeștiul a devenit, acum, o localitate căutată de oameni din alte părți ale țării care vor să se stabilească aici, care vor liniște , aer curat, dar și toate utilitățile. Fârtățeștiul are chiar și un centru civic, cu trotuare, cu piscină, primăria intenționând ca din acest an să dezvolte și agroturismul, mai ales că drumul județean 676A, către Roșiile este unul de poveste.

Claudia POPA

One comment

  • Cosmin

    Nu mai scrieti minciuni. Inainte sa scrieti intai mergeti in comuna respectiva. Intamplator sunt din Fartatesti si spuneati de trotuare…intai sa le vedeti si dupa sa va dati cu parerea daca alea sè pot numi trotuare. Au facut o tentativa de canalizare dar care nu functioneaza, referitor la iluminat pe strada cred ca nu sunt mai mult de 5 reflectoare dealungul comunei Fartatesti. Primarul care e acum cred ca este de cel putin 7, 8 ani…asa ca nu l mai promovati. Macar spuneti adevarul cum este, nu povesti.
    P.s. dupa ce se vor face proiectele respective, mergeti sa le vedeti si dupa scrieti ce ati vazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *