Aby Stage şi Revista Sunete vă invită la cea mai frumoasă expoziţie de Viniluri, în Râmnicu Vâlcea

Nu-i aşa că toţi care avem 40+ am trăit în casă cu pick-up? Nu-i aşa că „plăcile” cu Savoy şi Mondial au făcut parte din colecţia noastră, alături de Măria Lătăreţu a ălor bătrâni.

Şi mai târziu, plăcile ruseşti, pe care am ascultat prima dată Rolling Stones ne-au construit comoara din dulapul cu cheiţă, care avea cireaşă croşetată?

Este mult parfum în istoria muzicii audiate la noi, ca peste tot în lume de altfel. Ţin minte Beatles-ul pe care îl ascultam cu foşnetul de rigoare la pick-upul Pacificului. Cum luam cu grijă vinilul, cum îl suflam de praf şi cum îl aşezam. Momente care rămân acolo în cortex.

De aceea şi azi Pacificul meu tronează în casă, în living. Chiar dacă e bătrân şi nu mai e curent cu Mp3, Mp 4 sau alte gadgeturi. El e acolo înţeleptul cu pick-up.

Istoria e atât de frumoasă când ştim să o redesenăm….

ABY STAGE BAR și revista Sunete, singura revistă de muzică din România, cu sprijinul Vinilarium (organizatorul unei serii naționale de acțiuni dedicate exclusiv muzicii pe disc de vinil), vă invită la Vinyl Weekend, prima ediție a unui concept unic în peisajul urban vâlcean – un eveniment dedicat pasionaților și colecționarilor de discuri de vinil.

Târgul de discuri de vinil va avea loc vineri, 17 mai, și sâmbătă, 18 mai (între orele 16.00 – 00.00), va avea acces gratuit și va fi dublat de o acțiune de sampling cu ediții mai vechi sau mai noi ale revistei Sunete.

Astfel, toți vizitatorii vor primi gratuit, la alegere, câte un exemplar din Sunete, iar Vinilarium va fi prezent la eveniment cu peste 800 de discuri de vinil din toate genurile – de la blues la punk, disco și pop, și de la rock la jazz, soul și funk. Vizitatorii vor avea ocazia să-l ia la întrebări chiar pe redactorul șef al revistei Sunete, cel care va fi la fața locului în ambele zile.

Gazda evenimentului este Aby Stage Bar, indiscutabil reperul vâlcean nr. 1 în materie de evenimente. Un loc foarte special dintr-un oras special, locul ideal pentru un eveniment la fel de special, precum Vinyl Weekend.

PS Vom avea un pick-up conectat la o pereche de căști profesionale, pentru cei care vor vrea să probeze discurile pe care și le doresc.

PS 2 Colecționarii care doresc să facă schimburi (între ei sau cu expozantul Vinilarium) sunt bineveniți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *