Ansablurile folclorice din Pietrari și Horezu au prezentat cehilor tradiția și arta populară românească

La invitația Ambasadei României din Republică Cehă, imediat după Sărbătorile Pascale, Ansamblurile folclorice ”Moștenitorii” din comuna Pietrari și ”Brădulețul”, din orașul Horezu, au fost prezente la Praga, unde au prezentat foclorul și tradițiile românești.

În cadrul evenimentului ”Zilele României la Praga”, publicul ceh a descoperit foarte multe lucruri despre tradiția româneacă, horele populare, cântecele celor două ansambluri, dar și arta olăritului. La târgul de artă şi tradiţie românească au participat și doi meşteri olari din Horezu care au expus în trei standuri diverse exponate lucrate manual, simbolistica ceramicii de Horezu, inclusă la finele anului 2012 în patrimoniul UNESCO.
Astfel că, în Piaţa Náměstí Míru din Praga, dar și la Tukclovice- Poud, au răsunat cântecele noastre populare, au fost admirate jocurile populare, dar și costumele autentice tradiționale, pe care participanții ansamblurilor le-au prezentat cu mare mândrie. La centrul de informare amenajat în târg au fost puse la dispoziţia publicului diverse materiale de promovare a obiectivelor culturale şi turistice din zona Horezului.


Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *