În atenţia DNA: Cum se dau pensii de handicap persoanelor care nu suferă deloc cu vederea

Am primit pe adresa redacţiei următorul mail pe care îl redăm în întregime. Acuzaţiile din mail sunt asumate de semnatarul respectivei sesizări. Rugăm şi noi pe această cale, autorităţile să verifice dacă cele prezentate sunt adevărate, pentru că, dacă sunt, ne confruntăm cu o situaţie absolut înfiorătoare.

 

Sesizare fapte coruptie Asociatia Nevazatorilor Rm Valcea – acordareindemnizatii/pensii ilegale pentru diagnostice ireale

Buna ziua,

Va rog sa luati la cunostinta urmatoarele  randuri referitoare la faptele de coruptie ce se petrec in cadrul Asociatiei Nevazatorilor din Romania- Filiala  Ramnicu Valcea in cooperare stransa cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea.

Secretara ANR Rm Valcea, Bojan Elena, Contabila: Gradisteanu Lacramioara sub supravegherea directorului Nicolae Porfire intermediaza pensiile de handicap ce se acorda persoanelor ce nu sufera deloc de probleme cu vederea. Acestia coopereaza cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea pentru a “trece” de comisia ce ar trebui sa ii evalueaze pe “suferinzi”.

Intrucat toate persoanele implicate beneficiaza de spagi (in bani, produse) din partea viitorilor beneficiari ai ajutoarelor sociale sub forma de indemnizatii/pensii de handicap, nimeni nu se sesizeaza la nivel local.

De cativa ani avantul doamnelor ce „intermediaza” au inregistrat o crestere exponentiala din punct de vedere al averii. Au reusit sa isi ridice vile cu etaj, si-au achizitionat  autoturisme Volskwagen Golf de ultima generatie, tractoare cu toate utilajele necesare, sistem de supraveghere video, cat si porti actionate din telecomanda. Inclusiv rude ale doamnelor „sufera” de handicapul vederii. De exemplu: sotul dumneai, Ion Bojan, pensionat anticipat este beneficiar si al unei pensii de nevazator, in timp ce acesta nu este deloc orb/chior, in schimb reuseste sa conduca utilajele agricole ale familiei, fara a poseda permis pentru a nu da de banuit. Cand se prezinta la comisia de evaluare acesta foloseste baston de nevazatori si ochelari fumurii; elemente specifice ale unui actor ce doreste sa para nevazator. Bunicul sotiei fiului doamnei secretare, domnul Buga, ce locuieste in localitatea Dragoesti, jud Valcea este beneficiar de asemenea a unei indemnizatii de handicap nevazator cu toate ca este destul de sanatos pentru varsta sa. Nici doamna Gradisteanu nu este in necunostinta de cauza. In familia dumneai exista multe persoane cu handicap, perfect sanatoase in realitate, dar hartiile vorbesc…

               In afara de pensii de care beneficiaza abuziv, “intermedierea” avizului pozitiv al comisiei pentru acordarea pensiilor de handicap pentru alte persoane se recompenseaza in bani/ bunuri materiale de catre familiile acestora. Este o rusine ca in anul 2019 sa fie persoane cu pensii de cativa lei dupa ce au muncit 40-50 ani in conditii extraordinar de grele, iar altii care au parghiile suficient de lungi sa “mulga” banii statului. Nu este posibil sa platesc impozite si taxe sa sustin infractorii sa isi permita vacante, masini scumpe, si sa fii studiat la „facultati doar cu numele” cand noi, ceilalti, am studiat mastere, doctorate si traim de pe o zi pe alta.

Este o panza de paianjen ce poate fi destructurata numai printr-o ancheta amanuntita din partea ziarelor locale care cultiva obiectivitatea si dreptatea.

             Astept confirmarea primirii acestui email si un raspuns in ziar al celor relatate in urma anchetei pe care o veti desfasura.

Va multumesc!

Elena Găvănescu

2 comments

  • Bongiu

    Buna dimineata
    In primu rand asi dori ca cei care pot face lumina in aceste cazuri de coruptie sa se implice mai mult pentru ca in tot judetu exista astfel de persoane care primesc pensi sau ajutor de nevazatori sau de vreo boala. Chiar si in satul care locuiesc sunt cateva persoane beneficiare de astfel de ajutoare ,dar ii vezi la munca ,cu masina sau tractorul .

  • sa se faca curatenie cu cei care iau bani de la stat degeaba, sunt nevazatori care merg bine mersii pe drum fara sa le pese de nimic, dezvaluitii va rugam mult si sa se faca drptate sa se dea banii inapo la sts din urma , pentru ca sun oameni care ar avea nevoie de asa ceva si cand intrebi la valcea spun ca nu se incadreaza……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *