Parteneriat semnat luni între staţiunea vâlceană Ocnele Mari şi staţiune cehă Karlovy Vary

Primarul Mihai Pătru şi Andrea Pfeffer Ferklová, primăriţa din Karlovy Vary au semnat luni în staţiunea Ocnele Mari un parteneriat economic pe cele trei axe – turism, recuperare medicală şi tratament, unul care va duce la o creştere cu cel puţin 15% a numărului de turişti încă de anul viitor.

Edilul din Ocnele Mari, spune că relaţia de amiciţie pe care a avut-o încă din studenţie (absolvent al Universitaţii din Praga) cu Andrea Pfeffer a fost un argument în a stabili acest parteneriat.

„O cunosc pe Andrea de când am studiat împreună cibernetica la Universitatea Carolină. A fost o prietenie care nu se uită. Ne-am întâlnit anul trecut la Ştiinţe Aplicate, un seminar despre robotică la Tokyo şi atunci ne-a venit această idee. Mai ales că şi Andrea devenise primarul unei staţiuni. Putem colabora şi cred că va fi deopotrivă pentru ambele staţiuni, un avantaj judecând sinergetic”, spune Mihai Pătru.

Protocolul are o durată de 10 ani şi are ca obiect de activitatea crearea lanţurilor hoteliere Golden Tulip şi Mariott în Ocnele Mari dar şi un transfer de turişti între cele 2 staţiuni.

Ocnele Mari a încheiat anul 2018 cu un număr de 27.000 de turişti, dintre care 7000 din Rusia şi 2000 din Israel.

Cele 2 oraşe staţiuni sunt etalon pentru Republica Cehă şi România şi acest parteneriat este unul de succes încă de pe acum.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *