Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti (Veştem – Boiţa) va fi construit de firma Porr din Austria

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că firma Porr, din Austria, va construi 13 kilometri din Autostrada Sibiu-Pitești, și anume tronsonul Sibiu-Boița, secțiunea 1. „În 2017 s-au lansat foarte multe proiecte în cadrul ministerului şi iată că astăzi m-a informat domnul director Neaga (directorul CNAIR, n.r.) că a fost desemnat câştigătorul pentru Sibiu-Boiţa, firma Porr a câştigat licitaţia. L-am rugat pe domnul Neaga să facă toate demersurile pentru ca pe data de 23 martie să semnăm şi contractul de proiectare-execuţie, 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni execuţie. Sper să nu apară nicio contestaţie. Dacă va apărea, pe 23 martie fie vom fi bucuroşi că vom semna contractul, dacă nu, vă voi informa care sunt firmele care blochează infrastructura în România, pentru că desemnarea câştigătorului se face în urma unei evaluări foarte clare de către o comisie care evaluează şi tehnic şi financiar. Deci avem primul lot de pe Sibiu-Piteşti adjudecat şi avem câştigătorul dat”, a spus Cuc.

Pentru acest prim lot al viitoarei autostrăzi care va traversa Carpații, au fost depuse 9 oferte: Astaldi SpA; Construcții SA; Asocierea SC Impresa Pizzarotti&C SpA – SC Pizzarotti SA; Asocierea Itinera SpA – SC Retter Projectmanagement SRL; Porr Construct SRL; Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA; Asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA); Asocierea Tirrena Scavi SpA – Toto SpA Costruzioni Generali; Asocierea Trameco SA – Vahostav S.K. a.s. – Construcții Erbașu S.A. – East Water Drillings SRL. Valoarea estimată a proiectului, fără TVA, este de 765.838.999,48 lei. Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Lotul 1 aferent Secţiunii 1, cuprins între km 0+000 și km 13+170, va începe în zona localităţii Șelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul va continua la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii va traversa la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig – Marsa – Tălmaciu – Sadu, până în zona Boița unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a coridorului 4 Pan-European, care traversează România de la Vest la Est. Licitația pentru secțiunea 1 a fost lansată în august 2017, împreună cu licitația pentru secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *