27 miliarde de lei anual, salariile asistenților social din Zătreni

Comuna Zătreni este printre puținele comune foarte mari, care vor se pot lăuda cu realizarea infrastructurii de apă și canal în toate satele. Având 14 sate aparținătoare, dispuse la distanțe foarte mari, primarul Constantin Lițoiu a accesat proiecte europene și guvernamentale prin care a reușit să aibă utilități în localitate, iar comunitatea să aibă un confort social și economic decent. Primarul Constantin Lițoiu spune că  până la această dată canalizarea este făcută în procent de 90 %, iar la conducta de gaze se lucrează de zor. Un alt proiect ce se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Rurală privește anveloparea școlii gimnaziale Zătreni. Drumurile distruse de calamități au fost reabilitate, iar drumul spre cătunul Boru, care face legătura cu localitatea Livezi, a fost pietruit în totalitate. Cu toate acestea, bugetul local este sufocat din cauza plății salariilor asistenților sociali, care anul trecut a fost de 27 de miliarde de lei. Primarul spune că din acesti bani s-ar fi putut asfalta circa 10 kilometri de drumuri și consideră că ar trebui făcute niște reevaluări din partea guvernului pe această temă, deoarece asistenții sociali nu presteaza munca la primărie ci se ocupă cu recuperarea  persoanelor cu probleme speciale: deficiente psihice sau fizice, probleme sociale diverse și, automat, ar trebui renumerați integral de ministerul sănătății.

Claudia POPA

 

2 comments

  • Mihaela_

    Buna ziua! NU INCURCATI PROFESIA DE ASISTENT SOCIAL CU STATUTUL DE ASISTAT SOCIAL.Asistentul social este un profesionist are studii superioare si este inscris in colegiu.

  • Mihaela_

    AVIND IN VEDERE CA URMEAZA ZILELE ASISTENTEI SOCIALE AR TREBUI SA AVETI IN VEDERE A VORBI DESPRE ACEASTA NOBILA MESERIE.Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *